Últimas noticias Hemeroteca

Dimiteix el director general de Turisme de Barcelona

Jordi Williams Carnes ha renunciat al càrrec després que una auditoria hagi detectat suposades despeses sense justificar

Imatge d'arxiu, de fa sis anys, de Jordi William Carnes /

Jordi Williams Carnes ha dimitit del càrrec de director general del consorci Turisme de Barcelona. Ho ha fet després que una auditoria de la intervenció municipal hagi detectat que amb la seva targeta de crèdit d'empresa s'han fet despeses que no han estat prou justificades.

Carnes va presentar la seva dimissió el passat 1 de febrer argumentant, segons El Periódico, que "en l'escenari actual no veig que pugui tirar endavant el projecte professional per al que vaig ser cridat". Però la seva renúncia es produeix després que l'informe fet per la intervenció municipal, a petició del govern de Colau, hagi detectat irregularitats. S'haurien fet despeses sense justificar per part de diversos treballadors i entre ells Jordi William Carnes.

El tipus d'anàlisi que s'ha fet dels comptes no permet apuntar a quina quantitat afecten les irregularitats. Però segons van explicar ahir fonts municipals, en només un mes apareixen prop de 6 mil euros sense justificar. El regidor de turisme, Agustí Colom, diu que això evidencia una “falta de control en la despesa”, que no tenen elements de parlar "d'irregularitats" però que "tenim l'obligació de saber si això traspua altres situacions". Analitzaran, per tant, la gestió que s'ha fet durant els 4 anys en què Jordi Williams Carnes ha estat director general de Turisme de Barcelona.

El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, assegura que de l'informe no es desprèn cap irregularitat i desvincula la dimissió de Carnes de l'auditoria. Assegura que li havia comunicat feia mesos la seva intenció de deixar el càrrec.

Aquest dilluns s'ha fet un comitè executiu de Turisme de Barcelona extraordinari, a petició del govern municipal, que ja ha informat als grups de l'oposició de la dimissió. L'equip de Colau assegura que es vol garantir el bon funcionament ordinari del consorci, que des de l’Ajuntament veuen com un bon instrument de gestió i de col·laboració entre el sector públic i privat.

Jordi William Carnes va ser conseller d'agricultura durant el tripartit i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona amb el PSC.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?