Sociedad

L'AMB crea aparcaments exclusius per als usuaris del transport públic

Sant Joan Despí i Castelldefels han estrenat els primers pàrquings on els usuaris han de demostrar que han utilitzat el tren abans de retirar el vehicle

Un vehicle estacionat a l'aparcament d'intercanvi de l'estació de Castelldefels / Àlex Recolons ACN

Castelldefels

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha posat en marxa els primers aparcaments de dissuasió exclusius per a usuaris del transport públic. Són gratuïts i estan a Castelldefels i a Sant Joan Despí. La novetat respecte als que existeixen actualment és que, a través d'una aplicació, es controla que les persones que aparquen en aquestes places són realment usuaris del transport públic.

A l'àrea de Barcelona hi ha uns quaranta aparcaments per a les persones que han d'agafar el vehicle privat per acostar-se a l'estació de tren. Però no acaben de funcionar perquè moltes d'aquestes places són ocupades per veïns o treballadors de la zona. Per això, des de l'AMB s'ha treballat per impulsar una xarxa d'aparcaments amb places exclusives per als usuaris del transport públic.

El funcionament és similar al de les àrees blaves. La primera vegada, l'usuari s'ha de descarregar l'aplicació AMB P+R, i identificar-se. A partir de llavors, cada vegada que aparqui, haurà d'activar aquesta aplicació i de tornada haurà d'introduir el bitllet de tren i el seu número de DNI en una màquina instal·lada a l'estació i desactivar l'aplicació.

Les policies locals multaran les persones que aparquin sense activar l'aplicació. I a més, els usuaris que no introdueixin el bitllet per demostrar que han viatjat en transport públic també tindran una penalització. Quan ho facin 3 vegades es quedaran un mes sense poder aparcar.

El vicepresident de l'àrea metropolitana, Antoni Poveda, assegura que es tracta "d'un pas molt important". Diu que a més de les 140 places que funcionen ara a Castelldefels i Sant Joan Despí, "els ajuntaments tenen la possibilitat d'alliberar 6000 places d'aparcament vinculades especialment a Rodalies".

La prova pilot comença amb aquestes dues poblacions i durant aquest any s'aniran incorporant altres ajuntaments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00