Últimas noticias Hemeroteca

Detecten joves inhalant cola a l'estació de Girona

  • Se n'ha vist a l'estació de tren esnifant aquesta droga barata.
  • La Generalitat diu que ja hi ha un cas a la ciutat d'un jove extutelat que rep assistència mèdica per deixar el consum.

La policia municipal de Girona controla des de fa mig any tres "casos aïllats" de menors estrangers que han arribat sols aquí i inhalen cola. Alguns arrosseguen el consum des del seu país d'origen, el Marroc.

Ràdio Girona ha comprovat que hi ha grups de joves (alguns són menors d'edat) que es troben a l'estació del tren convencional i algun inhala cola.

Ràdio Girona

Se'ls veu amb una bossa de plàstic transparent a la mà. La fan servir per esnifar la cola; l'escampen dins la bossa i posen la cara a dins per respirar-la.

Els efectes d'aquesta droga barata són molt ràpids i semblants a l'alcohol. Genera eufòria i benestar però pot acabar en al·lucinacions i el consum habitual provoca greus danys com la destrucció de neurones, pèrdua de memòria i lesions severes al cervell, ronyons i fetge, entre d'altres òrgans.

La regidora de Serveis Socials de Girona, Eva Palau, diu que si cal, hi destinaran més recursos per evitar que vagi a més.

Fonts del departament d'Afers Socials i Famílies consultades per Ràdio Girona diuen que ja hi ha un cas en tractament a la ciutat. És un noi extutelat per la Generalitat al que se li ha donat allotjament i assistència mèdica després d'arribar de Barcelona on ja inhalava cola. El consum d'aquesta droga barata s'ha estès a Barcelona, sobretot entre menors marroquins arribats sols a Catalunya.

Per fer-hi front, la Generalitat i l'Ajuntament, juntament amb altres entitats, han obert un centre de dia (Dar Chabab, que vol dir casa dels joves en àrab) per a nois immigrants sense casa per ajudar-los a deixar la cola, l'haixix i a trobar també una sortida professional. És l'únic centre d'aquestes característiques a tot l'estat espanyol.

Entrevista a Dolors Bosch, psicòloga clínica de l'Institut d'Assistència Sanitària i experta en atenció a les drogodependències de joves:

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?