Lunes, 27 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Ferran Bel formalitza aquest dijous al vespre la renúncia a l'alcaldia de Tortosa

Dissabte al migdia es farà el ple en el qual Meritxell Roigé es convertirà en la primera alcaldessa de la història de la ciutat

Pla mig de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, amb Meritxell Roigé, que esdevindrà nova alcaldessa a partir de dissabte.

Pla mig de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, amb Meritxell Roigé, que esdevindrà nova alcaldessa a partir de dissabte. / Anna Mayor (ACN)

Ferran Bel ha presentat avui la seua renúncia a l’alcaldia de Tortosa i a la seua acta de regidor. Ho formalitzarà demà a les vuit del vespre en un ple extraordinari. Dissabte a les 12 del migdia es farà un altre ple en el qual es procedirà a l’elecció del nou alcalde. En aquest cas, alcaldessa. Serà Meritxell Roigé, actualment regidora d’Urbanisme i Mobilitat i portaveu del grup municipal del PDECAT. Roigé es convertirà en la primera alcaldessa de la història de Tortosa.

El pacte de govern entre PDECat i ERC a Tortosa, que es manté malgrat la marxa de Bel, garanteix la majoria absoluta per a l’elecció de Roigé. Més endavant, el president de l’EMD de Bítem, Josep Cugat, s’incorporarà com a nou regidor al grup municipal dels demòcrates.

Aquests són els "tempos" de la que és, des del restabliment de la democràcia, la primera renúncia d’un alcalde de Tortosa abans d’acabar el mandat. Una renúncia anticipada que Bel ja havia avançat temps enrere i que ara s’ha materialitzat davant la incompatibilitat de càrrecs. Bel va assumir fa poc un càrrec en la direcció nacional del PDECat i el règim d’incompatibilitats del partit marca que per a això havia de deixar el càrrec d’alcalde o de diputat al Congrés.

Primer pla de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, durant l'anunci de la seua renúncia a l'alcaldia. / Anna Mayor (ACN)

Ferran Bel haurà estat alcalde de Tortosa durant gairebé 11 anys. Aquest dimecres al matí, quan ha anunciat davant els mitjans de comunicació que renuncia, ha qualificat la seua alcaldia com “afortunada” per l’estabilitat política amb la qual ha pogut governar a nivell local.

“Segurament he estat l’alcalde més afortunat des de la restauració de la democràcia perquè sóc el que ha tingut el màxim recolçament i màxima estabilitat i això és gràcies als tortosins i tortosines, als votants i a les forces polítiques que ho han permès”, ha dit.

Menys afortunat, però, ha estat el context en que Bel ha hagut de treballar en els dos mandats i mig en que haurà estat al capdavant del govern municipal. “Vam arribar al 2007 com si no passés res, i a finals d’any vam començar la crisi més espectacular que ha tingut tot el país i pràcticament tota la Unió Europea. I això ha estat molt dur, perquè hem hagut d’anar a cobrir necessitats de la gent que no teníem previst i no sempre ho teníem recursos”, lamentava.

Tot i la crisi econòmica, l’encara alcalde de Tortosa ha tret pit dels èxits del seu mandat. Ha destacat els prop de 18 milions d’euros invertits en millores urbanístiques al nucli antic de la ciutat, la modernització de la casa consistorial, la dignificació urbanística de l’entrada de Tortosa pel Temple o la millora de les instal·lacions esportives municipals.

L’atenció a les persones, que ha centrat bona part del discurs de comiat d’aquest matí, també es troba en el centre d’un dels projectes dels quals Bel diu sentir-se’n més orgullós, el del Pla d’Intervenció Comunitària i Intercultural.

L’alcalde s’ha allargat parlant de les llums dels seus mandats. No tant del que s’ha hagut de quedar al calaix o no ha sortit com s’hagués volgut. “A vegades la impotència de no poder ajudar a tothom qui voldries ajudar en moments molt difícils”, ha acabat responent.

Ha hagut lloc també per als agraïments a la societat civil tortosina, especialment per a les entitats econòmiques i socials de la capital del Baix Ebre. I ha llençat un missatge d’optimisme. “Vull posar en valor que Tortosa té molt més potencial del que a vegades ens pensem. Tenim una societat civil que treballa molt i treballa bé”, ha destacat.

Bel també ha tingut agraïments per a la seua família i per als regidors i regidores amb els quals ha governat en tots aquests anys. Tant per als de CDC, per als del PDECat i també per als d’ERC. I ha llençat flors a la seua successora a l’alcaldia, Meritxell Roigé.

“Els tortosins i ella poden estar molt tranquils, perquè té molta més experiència, coneixements i bagatge en el món municipal i en el serveu públic que jo quan vaig assumir la responsabilitat de l’alcaldia fa gairebé 11 anys”, ha dit de Roigé.

Ferran Bel deixa la primera línia de la política municipal tortosina, però ha puntualitzat que almenys de moment continua com a diputat al Congrés pel PDECat i com a membre de l’executiva del partit a Barcelona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?