Sociedad

El mandat acabarà sense tramvia al Passeig de Sant Joan

Tècnics municipals expliquen que, si hi ha acord polític, Colau podrà iniciar les obres, però abans de les eleccions municipals no podrà finalitzar el primer tram que va de Glòries a Verdaguer

Ingolf Flickr

Barcelona

A falta de poc més de 15 mesos per a les eleccions municipals, el govern de Colau encara no sap si tindrà suports per tirar endavant la connexió del tramvia per la Diagonal. El debat tècnic ha finalitzat i ara està en mans de la política. La discussió s'ha allargat tant que diversos tècnics municipals han explicat a SER Catalunya, que encara que hi hagi aviat un acord polític, el calendari d'obres fa pràcticament impossible finalitzar el primer tram del tramvia en aquest mandat.

Les obres podrien començar perquè, tot i que Barcelona en Comú encara no sap si tindrà suports suficients, s'ha anat avançant en la redacció del projecte constructiu. Però els tècnics expliquen que podem estar parlant de més d'un any d'obres i per tant, el traçat entre la Plaça de les Glòries i Verdaguer, no estarà a punt en aquest mandat.

El regidor d'ERC, Jordi Coronas, ha dit, en la comissió d'estudi del tramvia que s'ha fet aquesta setmana, que "dubto molt que en aquest mandat el tramvia estigui fet fins a Passeig de Sant Joan". Des del PSC, Daniel Mòdol directament ho afirmava. Li demanava a la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, que reconegués que "és impossible que estigui fet el tramvia de Glòries a Verdaguer abans que s'acabi aquest mandat".

Mercedes Vidal va insistir en què "estem a temps encara d'iniciar les obres i tenir un acord polític que ens permeti fer aquest tram en aquest mandat". El govern pressiona Esquerra Republicana que insisteix que el pitjor enemic del tramvia és Ada Colau perquè assegura que en dos anys i mig no han fet tots els passos per tirar endavant el projecte.

El projecte constructiu està avançat, que no acabat i encara queden altres passos administratius per fer. Entre ells, s'ha de signar un conveni entre l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i l'Ajuntament a través del qual s'autoritza el govern municipal a fer unes obres que són competència del consorci. I aquí s'ha de parlar de com l'ATM li retornarà a l'Ajuntament els diners de la inversió.

dE Glòries Al Passeig de Sant Joan en 7 minuts

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} El tramvia uniria la Plaça de les Glòries i el Passeig de Sant Joan en 7 minuts. El recorregut entre aquests dos punts fa gairebé 2 quilòmetres i estan previstes tres parades, a la Monumental, el carrer Sicília i Verdaguer. Això permetria connectar el tramvia amb 4 línies de metro: la 1 a la plaça de les Glòries, la 2 a Monumental i la 4 i la 5 a Verdaguer. Segons el govern municipal, la posada en funcionament d'aquest tram aportaria 18.300 viatgers al tramvia. El director estratègic del projecte, Pere Macias, explica que aquest tram portaria usuaris a equipaments de la zona com "les universitats i les empres del el districte 22@ que crea molts llocs de treball". Macias assegura que posar aquesta zona a 7 minuts de, Verdaguer, de Passeig de Sant Joan és "un guany espectacular" per a les persones que viuen o van a treballar a aquest àmbit. El cost d'aquesta primera fase és de 75 milions d'euros, 44 per la infraestructura del tramvia i 31 milions per la urbanització de la Diagonal.  

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00