Últimas noticias Hemeroteca

Les peticions al·legant malaltia professional baixen un 35% en 10 anys

Són dades de la Seguretat Social que revelen que els dos últims anys se n'ha presentat menys d'una al dia. Els sindicats diuen que, a part de la por que tenen els treballadors en un context de crisi com l'actual s'hi suma l'actitud de les mútues, que són molt reàcies a reconèixer aquest tipus de malalties.

Segons l'estadística oficial, el 2017 es van tramitar 333 comunicats reclamant el reconeixement d'una malaltia professional, del quals, aproximadament la meitat comportaven baixa i l'altra meitat no.

Representa un descens del 7'5% respecte 2016, un 18% respecte a 2013 i un 35% menys que el 2008. El responsable de Salut Laboral de la UGT, Josep Bonet, diu que els treballadors, ara mateix, són bastant reacis a cursar una petició de reconeixement d'una malaltia professional i que les mútues tenen estrategies per concedir-ne molt poques.

Josep Bonet, UGT / Les mútues tenen moltes estratègies per evitar reconèixer malalties professionals

Això, segons Bonet, passa sobretot amb aquelles malalties menys habituals i molts treballadors no tenen clar com funciona la tramitació i se'ls acaben els terminis.

El nombre de peticions presentades el 2017 és el segon més baix dels últims 10 anys, només superat per la xifra de 2012, quan se'n van presentar 323, 10 menys que aquest any. Però en aquell moment hi havia moltes menys persones treballant que ara.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?