Sociedad

Ferran Bel s'acomiada de l'alcaldia de Tortosa

El fins ara alcalde de Tortosa dóna les gràcies pel suport rebut i diu que seguirà treballant per la ciutat des de dins i fora de la política. Bel ha oficialitzat la seva renúncia durant un ple extraordinari on ha estat acompanyat de familiars, companys de partit i representants de la societat civil.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, saludant a la seva mare, amb la seva dona mirant-se al costat, aquest 8 de febrer de 2018. (Horitzontal) / Anna Mayor ACN

Tortosa

Ferran Bel ha dit adéu a l'alcaldia de Tortosa. Després de gairebé 11 anys  com alcalde, Bel s' ha acomiadat d’aquest càrrec en un ple extraordinari on ha estat  acompanyat d’una àmplia representació del món polític i de la societat civil tortosina.

Bel ha dedicat bona part del seu discurs de comiat al capítol d’agraïments,  amb especial atenció a la família, als companys de partit i d’equip de govern i a les entitats i associacions de la ciutat.

També ha fet un extens repàs a la seva gestió: " Puc dir amb satisfacció que sóc el primer alcalde,  des de fa molts anys, que deixo menys deute municipal que el que vaig trobar"  .

Tampoc ha obviat el projecte de la futura piscina. "Malgrat totes les dificultats es materialitzarà, hi ha hagut dificultats perquè l'hem afrontat, alguns dels que lamenten aquest retard van estar governant molts anys i no van saber posar, no ja la primera pedra sinó el primer projecte", ha assegurat.

Bel deixa l’alcaldia però continua com a diputat al Congrés i com a responsable d’Acció Política i Estratègia Municipal del PDeCAT: "Estigui on estigui, en política activa o passiva, sempre estaré en política, estigui a una entitat, a una associació o a casa meva o estigui exercint la meva professió continuaré treballant per aquesta ciutat".

Els portaveus dels PP, Xavier Dalmau, del PSC, Enric Roig i de Movem Tortosa, Jordi Jordan, han lamentat, durant les seves intervencions al ple, "la manca de diàleg" que Bel ha tingut amb l'oposició. Amb tot, li han desitjat sort en la seva nova etapa política. El regidor de la CUP, Xavier Rodríguez, no ha assistit al ple.

Els parlaments més favorables a Bel han vingut per part del portaveu d'ERC i soci de govern, Josep Monclús , i de la seva successora al capdavant de l'alcaldia i portaveu del PDeCAT, Meritxell Roigé: "Tinc el repte de rellevart-te i personalment t'agraeixo tot el que m'has ensenyat al llarg d'aquest anys de camí".

Durant el seu comiat, Bel ha estat acomanyat per una amplia representació d’alcaldes de la comarca del Baix Ebre a més del president de la Diputació, Josep POblet, la presidenta del consell comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza i la coordinadora del PDeCAT Marta Pascal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00