Últimas noticias Hemeroteca

Cases prefabricades a solars municipals per a qui ha demanat un lloguer social

L'Ajuntament de Barcelona aprofitarà els solars que té buits i escampats per tota la ciutat per instal·lar-hi habitatges prefabricats perquè hi visquin provisionalment les persones que esperen un pis de lloguer social

Imatge de la construcció de les cases contenidors del barri de Keetwonen, Amsterdam, en el que s'inspira el projecte APROP, de Barcelona. /

Aquest programa s'ha batejat amb el nom d'APROP i el consistori calcula que a finals del 2019 ja s'hi podrà començar a viure. L'objectiu és doble: que els barcelonins de les zones més afectades per la bombolla del lloguer no hagin d'abandonar el seu barri i, alhora, que l'ajuntament deixi de pagar pensions i albergs a vora mil persones que esperen urgentment un habitatge social.

Ho faran construint cases prefabricades, que es podran anar movent pels diferents solars de la ciutat. Els experts calculen que aquests mòduls tenen una vida útil de 30 anys, però de moment les persones que n'aconsegueixin una se'n podran beneficiar durant 5 anys. La solució està pensada per aquells que han sol·licitat formalment un lloguer social a la ciutat, que ronden les 30.000 persones. Laia Ortiz, regidora de drets socials explica que no hi ha un perfil únic.

Aquests edificis prefabricats triguen nou mesos en ser construïts i instal·lats, a diferencia de les promocions convencionals d'habitatge públic, que es poden arribar a allargar fins als 6 anys. Els mòduls es començaran a construir l'octubre vinent en les tres zones més afectades per la bombolla del lloguer. A partir d'aquí s'aniran estenent en solars dels 10 districtes de Barcelona. Es col·locaran un sobre l'altre, com en un edifici, estaran climatitzats i comptaran amb tots els subministraments bàsics. Segons l'entorn del barri utilitzaran el material que s'adapti millor, ja sigui acer, fusta o fragments de formigó. Ferran Bermejo, director tècnic de l'Institut de la tecnologia i construcció de Catalunya descriu com serà l'interior.

El projecte està inspirat en el barri Keetwonen, d'Amsterdam i d'habitatges similars fets a Brighton a (Anglaterra) i al port de Copenhage. A l'estiu l'Ajuntament vol organitzar una exposició al carrer perquè els veïns puguin visitar i vegin com són aquestes construccions. Aquest projecte es complementa en en l'estratègia per augmentrar el parc d'habitatge públic a Barcelona, pel que al 2019 s'acabi amb 45 noves promocions d'habitatge públic construït. Actualment el parc de lloguer social de la ciutat no arriba al 2%.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?