Sociedad

La Generalitat multarà el congrés que promovia teràpies alternatives contra el càncer

El Departament de Salut ha obert un expedient sancionador als organitzadors d’un congrés celebrat a Barcelona on es van promoure remeis naturals per diagnosticar i tractar el càncer

El polèmic congrés que ha multat la Generalitat / Cadena SER

Barcelona

El Departament de Salut ha començat els tràmits per multar els organitzadors del congrés “Un mundo sin cáncer. Lo que tu médico no te está contando”. Consideren que els productes, substàncies i mètodes alternatius per prevenir i tractar malalties que van presentar al congrés són un "perjudici sanitari", un "engany" i generen “falses expectatives” que poden, fins i tot, induir a un malalt a abandonar el tractament prescrit per un metge.

Aquest congrés es va fer a un hotel de Barcelona amb 700 assistents i hi van participar, entre d'altres, l'horticultor català Josep Pàmies, que es declara capaç de curar el càncer amb infusions.

A banda de presentar aquest expedient sancionador –que encara es pot recórrer– Salut ha anunciat la creació d'una comissió d'experts per avaluar la difusió d'esdeveniments com aquest on en promoguin teràpies sense evidència científica per tractar malalties greus i evitar que s'acabin celebrant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00