Sociedad

Reviuen davant del jutge les càrregues policials de l'1-O

Comencen a declarar els primers afectats dels més de 200 que van presentar denúncia contra l'actuació policial de l'1 d'octubre. Els seus advocats diuen que només volen demostrar que les ferides que els metges van acreditar són per l'acció policial però la fiscalia i la jutge els pregunta per què havien decidit participar en un referèndum il·legal.

Alguns dels afectats portaven fotografies. / Imatge: ACN

Girona

Ja n'han declarat una vintena que van estar al centre cívic de Pedret, l'Ernest Lluch i el Servei Municipal d'Ocupació de Sant Narcís de la ciutat de Girona i un altre que va estar al pavelló de Sant Julià de Ramis. Hi han anat a explicar relats com el de la Melania.

Melania, agredida 10

00:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000154022/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Estan assistits per advocats voluntaris com en Jordi Colomer. Diu que ells volen demostrar que els informes mèdics acreditats casen amb l'actuació desproporcionada dels agents de la Policia i la Guàrdia Civil que van participar en l'operatiu de l'1 d'octubre encara que les preguntes que formula la fiscalia i la jutge intenten discernir si els denunciants sabien que participaven en un referèndum il·legal i si intentaven impedir la retirada de les urnes.

La majoria dels que han declarat han dit que van anar als col·legis electorals a exercir el seu dret a vot. Ahir en van declarar una vintena però són 200 els que aniran desfilant pels jutjats de Girona fins a mitjans d'abril.

Jordi Colomer, advocat 1O

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000154023/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00