Últimas noticias Hemeroteca

Reviuen davant del jutge les càrregues policials de l'1-O

Comencen a declarar els primers afectats dels més de 200 que van presentar denúncia contra l'actuació policial de l'1 d'octubre. Els seus advocats diuen que només volen demostrar que les ferides que els metges van acreditar són per l'acció policial però la fiscalia i la jutge els pregunta per què havien decidit participar en un referèndum il·legal.

Alguns dels afectats portaven fotografies. /

Ja n'han declarat una vintena que van estar al centre cívic de Pedret, l'Ernest Lluch i el Servei Municipal d'Ocupació de Sant Narcís de la ciutat de Girona i un altre que va estar al pavelló de Sant Julià de Ramis. Hi han anat a explicar relats com el de la Melania.

Melania, agredida 10 / "Van entrar a picar-nos, a fer-nos mal"

Estan assistits per advocats voluntaris com en Jordi Colomer. Diu que ells volen demostrar que els informes mèdics acreditats casen amb l'actuació desproporcionada dels agents de la Policia i la Guàrdia Civil que van participar en l'operatiu de l'1 d'octubre encara que les preguntes que formula la fiscalia i la jutge intenten discernir si els denunciants sabien que participaven en un referèndum il·legal i si intentaven impedir la retirada de les urnes.

La majoria dels que han declarat han dit que van anar als col·legis electorals a exercir el seu dret a vot. Ahir en van declarar una vintena però són 200 els que aniran desfilant pels jutjats de Girona fins a mitjans d'abril.

Jordi Colomer, advocat 1O / Nosaltres seguirem intentant demostrar que l'actuació policial va ser desproporcionada

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?