Sociedad

‘Exigim la construcció immediata de l’estació intermodal’

L’Ajuntament de Reus es mostra sorprès per l’anunci d’inversions del Ministeri de Foment a Girona. El portaveu del govern, Joaquim Enrech, demana unitat territorial per reclamar infraestructures adequades per la segona àrea metropolitana de Catalunya.

Joaquim Enrech, aquest dimarts, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus. / Roger Segura ACN

Reus

El govern de Reus exigeix la represa de forma immediata de les obres de construcció de l’estació intermodal al sud de l’Aeroport. El consistori reusenc se suma a les reclamacions que des de fa setmanes llencen agents polítics i econòmics del Camp de Tarragona. L’espurna que ha fet posicionar-se el govern de Carles Pellicer ha estat les inversions anunciades aquest dilluns pel Ministeri de Foment a Girona, per convertir l’Aeroport de la Costa Brava en la quarta pista d’El Prat.

El portaveu del govern, Joaquim Enrech, es mostra sorprès per l’anunci de Madrid, perquè l’estació intermodal està licitada des del 2009. Assegura Enrech que ‘en els darrers anys hem anat reunint-nos amb la Generalitat i el Ministeri de Foment’ per posar fil i a l’agulla. Però és ara que anuncien públicament que han demanat una reunió amb el Ministre de Foment. De fet, Enrech fa una crida ‘als agents econòmics i socials del territori’ perquè se sumin a la reivindicació i actuar ‘amb una veu sola a Madrid’.

El PSC ho demanava fa dues setmanes

Precisament, el Partit Socialista va posar, de nou, l’estació intermodal sobre la taula ara fa uns dies. El seu diputat per Tarragona al Congrés, Joan Ruíz, alertava que ‘el govern de Reus s’ha oblidat de l’estació’. Unes crítiques a les que se suma ara el portaveu del PSC a l’Ajuntament de la capital del Baix Camp, Andreu Martín, que assegura que ‘les declaracions del govern d’aquest dimarts no tenen credibilitat i freguen el ridícul’. Demana que si s’han fet reunions prèvies amb Madrid i Barcelona per desencallar el tema cal que ‘s’expliquin, s’enumerin i es justifiquin’. Perquè considera Martín que ‘ningú assumirà responsabilitats’ pel que considera un greuge pel territori.

En la mateixa línia es manifestava el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ferm defensor de l’estació intermodal des de fa una dècada. Sanromà aplaudia el compromís del PSC, perquè sovint, aquest, ha estat un tema de polèmica entre Reus i Tarragona. ‘Entenc que si una persona tan propera a Josep Fèlix Ballesteros com Joan Ruíz, està d’acord amb el que fa temps que pregonem, no pot ser cap altre cosa que una bona notícia’, deia Sanromà.

Ara bé, el govern de Reus reclama una unitat que en els darrers anys ha estat impossible. Quan es va posar sobre la taula la possibilitat de canviar el nom de l’Aeroport de Reus, en ple debat pel desplegament de les vegueries, es van generar moviments socials amb els principals agents econòmics al capdavant que van posar de manifest l’estructural problema del Camp de Tarragona: la incapacitat d’anar junts a reivindicar assumptes d’interès territorial. Precisament Isaac Sanromà posava com exemple el front comú que sempre exhibeixen a la demarcació de Girona. ‘I no els hi ha anat malament’, reblava, abans de conèixer l’anunci del Ministre d’aquest dilluns.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00