Últimas noticias Hemeroteca

El Parlament al·lega al TC i Torrent prepara una demanda al Tribunal d'Estrasburg

La cambra catalana reacciona davant la impugnació del Govern central de la investidura de Carles Puigdemont

Reunió de la Mesa del Parlament / ()

El Parlament ha presentat avui les al·legacions davant el Tribunal Constitucional (TC) després de la impugnació del Govern central a la investidura de Carles Puigdemont, mentre que el president de la Cambra, Roger Torrent, prepara una demanda davant el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg (TEDH).

Segons informa el Parlament, la demanda davant el TEDH s'ha de presentar a títol individual, per la qual cosa ho farà només Torrent, però el president de la Cambra catalana proposarà als diputats que se sumin i que interposin les seves respectives demandes.

Torrent ha decidit presentar aquesta demanda a Estrasburg amb la finalitat de "protegir els drets de Puigdemont a sotmetre's al debat d'investidura de manera efectiva".

Pel que fa a les al·legacions presentades davant el TC, el Parlament demana que es desestimi la impugnació presentada pel Govern central contra la proposta d'investidura de Carles Puigdemont, fugit a Brussel·les de la justícia espanyola, i també que quedin sense efecte les mesures cautelars dictades pel mateix tribunal el passat 27 de gener.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?