Últimas noticias Hemeroteca

Més d'un mort a la feina cada mes durant el 2017

  • 13 persones van perdre la vida l'any passat en accidents laborals a les comarques de Girona. Això és quatre vegades més que el 2016 i és l'única demarcació catalana on augmenta.
  • Els accidents laborals van superar els 10.000 el 2017 a Girona i segons els sindicats són xifres "insostenibles" que demostren falta de prevenció i inspeccions.

Imatge d'una empresa de Maçanet on aquest any hi ha hagut un accident mortal. /

10.428 accidents a la feina es van registrar l'any passat, la meitat d'aquests al sector serveis. Molt per sobre de la indústria i la construcció.

7 de cada 10 van ser accidents lleus, el 25% greus i la resta (el 5%) mortals. 13 treballadors van perdre la vida a la feina l'any passat (l'any abans s'havien registrat 3 morts i l'anterior 7) i segons el secretari general de Comissions Obreres a Girona, Bartomeu Compte, les dades de sinistralitat que ens deixa el 2017 són "desproporcionades i insostenibles".

Diu que només es podran revertir si les empreses inverteixen en prevenció i es fa públic el nom de les que més incompleixen, una demanda que coincideix amb la que va fer temps enrere el seu homòleg a la UGT, Xavier Casas.

Bartomeu Compte, CCOO / Juguen amb la vida dels treballadors com si fos una ruleta russa

Compte diu que les "preocupants" dades de sinistraalitat del 2017 són la culminació d'anys que no s'ha fet una bona prevenció de riscos laborals.

Amb la crisi econòmica, afegeix, les empreses han retallat en formació i en prevenció i les mesures de seguretat són més difícils i costoses d'implementar en petites empreses, que és la majoria del teixit empresarial de les comarques de Girona.

CCOO també reclama més inspeccions de treball però, sobretot, més sancions si les empreses no solucionen les mancances.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?