Últimas noticias Hemeroteca

Creix a ritme lent

La compravenda d'habitatge va créixer un 13’5% el 2017 a les comarques de Girona. Són xifres similars a les dels últims tres anys, diuen des del col·legi d'APIS, i confien que el 2018 la construcció d'obra nova començarà a repuntar.

Una imatge d'arxiu d'una promoció en venda. /

Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el 2017 van canviar de mans 10.212 habitatges a les comarques de Girona quan el 2016 van ser només 9.001.

El 84% d'aquests habitatges eren de segona mà i només el 5% eren de protecció oficial.

El nou president del col·legi d'APIS de Girona, Joan Company, diu que els preus són baixos i això fa que als promotors encara no els surtin els números per poder posar-se a construir i això també està fent repuntar el preu de la segona mà.

Joan Company, APIS / Els grans grups immobiliaris desencallaran la promoció d'obra nova el 2018

Però el 2018 aquesta tendència començarà a canviar, sobretot, per l’entrada de grans grups immobiliaris, diu Company. Els consta que han estat comprant terrenys per fer-hi “promocions importants”.

A mesura que aparegui obra nova, diu Company, el preu de l'habitatge de segona mà s'estabilitzarà i es moderarà. Tot i que la venda d'habitatge nou encara està a mínims, percentualment, ha tingut un increment molt important. Del 26%.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?