Últimas noticias Hemeroteca

Primera sentència que perdona el deute a una família per tornar a començar

Primera sentència a Girona que allibera un matrimoni de pagar un deute bancari de 24.000€ gràcies a la Llei de Segona Oportunitat. Una llei aprovada fa tres anys que ha de servir per eximir els deutes als particulars que de cap manera els poden pagar perquè puguin començar de zero.

La parella poc després de conèixer la sentència. /

El matrimoni havia acumulat 24.000 € de deute amb quinze entitats bancàries diferents. Tot va començar fa uns cinc anys quan la dona es va quedar sense feina i van començar a demanar petits crèdits per anar sobrevivint.

Però el deute es va acabar fent tan gran que van embargar l'única nómina que tenia la parella i no podien retornar-lo.

Van decidir demanar acollir-se al Benefici d'Exoneració total del passiu insatisfet, una opció que preveu la Llei de Segona Oportunitat i ara el jutjat de Girona ha sentenciat que el matrimoni compleix els requisits exigits per aquesta llei, que no tenen recursos fer pagar el deute i els allibera de fer-ho.

Elvira Castañón, advocada / La llei de segona oportunitat cancel·la deute i treu de la llista de morosos

No només això, la llei també obliga a esborrar-los de la llista de morosos que tenen els bancs.

Un dels requisits exigits per la llei és que el deute no ha de superar els 5 M€. És la primera sentència a la demarcació de Girona que allibera un deute en base a la Llei de Segona Oportunitat. A tot l'estat hi ha en tràmit uns 400 casos similars segons la companyia Repara tu Deuda.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?