Sociedad

Dos detinguts pel doble crim del pantà de Susqueda

Són Jordi Magenti Gamell, un home de mitjana edat veí d'Anglès que fa 20 anys va matar la dona, i el seu fill. Les detencions s'han fet a Santa Coloma de Farners i a Salt.

Cadena Ser

Girona

El sospitós d'haver matat la jove parella desapareguda a finals d'agost al pantà de Susqueda ha negat totes les acusacions davant els Mossos d'Esquadra durant l'escorcoll que es fa a casa de la seva mare. La policia l'ha detingut com a  presumpte autor del doble crim. Es tracta de Jordi Magenti Gamell, un veí d'Anglès ja va ser condemnat a 15 anys de presó -dels quals en va complir 12- per haver matat a trets la seva dona, el desembre de 1997. El jutge va tenir en compte en aquell moment una atenuant d'alteració psíquica.

Els Mossos d'Esquadra l’han anat a buscar aquest matí a casa seva, al número 1 del carrer Nou d'Anglès. L'han portat a la comissaria de Santa Coioma de Farners, on l'han detingut i al migdia l'han traslladat a casa de la seva mare, a Anglès, on estan fent un escorcoll. 

La policia també ha detingut, a Salt, el fill d'aquest home. Se l'han emportat emmanillat cap a dos quarts d'una, en un cotxe que els mossos, que anaven de païsà, tenien aparcat a la porta. Han escorcollat el seu domicili a la recerca de proves que el puguin relacionar amb el doble assassinat.

Segons ha pogut saber Ràdio Girona, Jordi Magentí tenia intenció de marxar en breu a Colòmbia, d'on és la seva dona actual. Ella ja viu allà, va marxar onze dies després de la desaparició dels joves, quan encara no havien aparegut els cadàvers. Jordi Magentí és un habitual de la zona de Susqueda. Hi anava a pescar sovint, segons han explicat veïns seus d'Anglès. Acostumava a anar-hi amb un Land Rover de color blanc, propietat del seu oncle, que havia estat vist al pantà el dia de la desaparició de la jove parella. De tota manera, ell ha negat haver estat a Susqueda el dia 24 d'agost. Afirma que hi va ser l'endemà.

VAN MORIR EL PRIMER DIA

Els investigadors, mossos i forenses, creuen que els van matar a trets el dia 24 d'agost i poques hores després de pujar al pantà de Susqueda. Eren una parella de 21 i 23 anys, veïns del Maresme i van dir a la familia que anaven a fer kaiak al pantà.

Ella, Paula Mas,  treballava en una pizzeria fins tard, ell, Marc Hernández, va passar a buscar-la quan va plegar, la nit del 23 d'agost. Junts van pujar en cotxe, propietat del pare d'ella, per anar fins a Susqueda. Una càmera d'un caixer de La Cellera els va captar traient diners. Són les últimes imatges dels dos joves en vida. Després van passar la nit al cotxe al Pasteral i l'endemà van pujar al pantà per practicar kaiak. Els investigadors sospiten que aleshores es van creuar amb el seu assassí. El kaiak va aparéixer pocs dies després, amb pedres a sobre, i amb un tall, cosa que va fer pensar des del primer moment que algú havia intentat enfonsar-lo al pantà.

Durant els últims mesos els mossos de la Unitat Central de Desapareguts han pentinat la zona diversos cops, han recollit mostres a la zona, han fet servir georadars, han interrogat desenes de veïns i també testimonis i han revisat les imatges de les poques càmeres que hi ha a la zona.

Els cadàvers els van trobar el 26 de setembre tots dos dins l'aigua. Ella amb un tret, ell amb una motxilla plena de pedres. Els cossos estaven en molt mal estat i està essent molt complicat esbrinar el nombre de trets i punyalades que va rebre ell.

El cotxe també l'havien trobat submergit al pantà i per arribar fins el punt on el van trobar, calia ser bon coneixedor del terreny.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00