Sociedad

En un món de coses connectades, quin paper jugarà la persona?

La tecnologia ens apropa a un futur d’elements connectats que prendran decisions intel·ligentment i de manera autònoma. I els experts alerten que l’ésser humà “haurà de trobar la seva nova situació al món”

Prototip de Smart connectat, exposat al MWC 2018 / Eduardo Navarro CADENA SER

Barcelona

L’anomenat Internet de les Coses avança imparablement amb tres gran horitzons: les coses es connecten, es prenen decisions al núvol segons una programació i les decisions es prenen de forma intel·ligent i autònoma. En aquest sentit, el fabricant xinés Huawei ha presentat la transformació d’un cotxe normal en un vehicle sense conductor que no només detecta, sinó que a més entén els estímuls que rep al seu voltant. Això implica que pot distingir entre 1000 objectes diferents, incloent un gat, un gos, una pilota o una bicicleta.

En un món de coses connectades, quin paper jugarà la persona?

A la Xina, a prop de Shanghai. Hi ha una àrea amb participació dels grans fabricants automobilístics on ja circulen vehicles autònoms. Un autobús sense conductor fa la ruta, s’atura a les respectives parades i funciona de forma totalment connectada.

Tot plegat, això obre un debat de futur. Com apunta el director del IoT Solutions World Congress, Roger Bou, “si les màquines decideixen per mi, caldrà veure quin és el paper de l’ésser humà”

¿Cuál será el papel del ser humano en un mundo dominado por el Internet de las Cosas?

00:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001326491/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bou explica, però, que abans que els cotxes autònoms estiguin totalment implantats caldrà superar alguns entrebancs. La indústria haurà d’evolucionar, però també serà necessari tancar temes legals , d’assegurances (qui serà responsable si es produeix un accident) i fins i tot ètics: si es programa un vehicle per evitar una col·lisió a qui es salva? Al conductor d’un cotxe o de l’altre? O al peató, si n’hi ha un d’involucrat?

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00