Sociedad

Presenten una querella contra els impulsors del Projecte Castor

Entre els denunciats hi ha ex ministres del PSOE i el PP, l'empresari Florentino Pérez i el president d'Escal UGS, Recaredo del Potro

Alfons Pérez, de l’Observatori del Deute en la Globalització i Simona Levi, d’Xnet, han presentat als mitjans de comunicació la querella contra els responsables polítics del projecte Castor. / Roger Pi de Cabanyes ACN

Tortosa

La Xarxa de l’Observatori del Deute en la Globalització ha presentat a l’Audiència Nacional una querella contra els promotors del fallit projecte Castor i els dirigents polítics tant del PSOE com del PP que van participar en la tramitació administrativa.

Els acusen de presumptes delictes de prevaricació, frau a l’administració pública i malversació de cabals públics. Les entitats querellants volen que es retornin els diners de la indemnització del Castor i que es desmantellin les instal·lacions del projecte.

Els impulsors de la querella creuen que hi ha indicis de fets delictius en l’actuació de les empreses i els diferents governs en un procés que va acabar amb la generació per a la societat d’un deute que consideren il·legítim.

La querella es dirigeix, entre d’altres, contra els ex ministres d’Indústria socialistes Joan Clos i Miguel Sebastian i el popular José Manuel Soria, les ex ministres socialistes de Foment Magdalena Álvarez i Agricultura, Elena Espinosa, l’ex conseller d’Urbanisme valencià Juan Cotino i els empresaris Recaredo del Potro, president d’Escal UGS, i d’ACS, Florentino Pérez.

Entre els motius de la presentació ara de la querella hi ha el fet que el proper 5 de març prescriuen les possibles responsabilitats en un canvi en els límits marítims que separen Catalunya i el País Valencià. Aquell canvi va permetre que les instal·lacions marines del Castor quedessin dintre d’aigües valencianes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00