Sociedad

Presenten una querella contra els impulsors del Projecte Castor

Entre els denunciats hi ha ex ministres del PSOE i el PP, l'empresari Florentino Pérez i el president d'Escal UGS, Recaredo del Potro

Alfons Pérez, de l’Observatori del Deute en la Globalització i Simona Levi, d’Xnet, han presentat als mitjans de comunicació la querella contra els responsables polítics del projecte Castor. / Roger Pi de Cabanyes (ACN)

Tortosa

La Xarxa de l’Observatori del Deute en la Globalització ha presentat a l’Audiència Nacional una querella contra els promotors del fallit projecte Castor i els dirigents polítics tant del PSOE com del PP que van participar en la tramitació administrativa.

Els acusen de presumptes delictes de prevaricació, frau a l’administració pública i malversació de cabals públics. Les entitats querellants volen que es retornin els diners de la indemnització del Castor i que es desmantellin les instal·lacions del projecte.

Els impulsors de la querella creuen que hi ha indicis de fets delictius en l’actuació de les empreses i els diferents governs en un procés que va acabar amb la generació per a la societat d’un deute que consideren il·legítim.

La querella es dirigeix, entre d’altres, contra els ex ministres d’Indústria socialistes Joan Clos i Miguel Sebastian i el popular José Manuel Soria, les ex ministres socialistes de Foment Magdalena Álvarez i Agricultura, Elena Espinosa, l’ex conseller d’Urbanisme valencià Juan Cotino i els empresaris Recaredo del Potro, president d’Escal UGS, i d’ACS, Florentino Pérez.

Entre els motius de la presentació ara de la querella hi ha el fet que el proper 5 de març prescriuen les possibles responsabilitats en un canvi en els límits marítims que separen Catalunya i el País Valencià. Aquell canvi va permetre que les instal·lacions marines del Castor quedessin dintre d’aigües valencianes.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad