Sociedad

L'intrús pot entrar per la tele

La seguretat torna a ser element clau del MWC i els experts subratllen que les xarxes domèstiques són molt vulnerables i que els intrusos poden accedir fins i tot per una Smart TV

Getty Images

Barcelona

Un televisor intel·ligent, connectat a Internet, pot ser "el vector d'atac" que permeti als intrusos accedir a una xarxa domèstica. Ho explica Josep Albors, expert en seguretat informàtica del proveïdor de programari ESET, que detalla que a partir d'aquí "pot infectar el dispositiu i pivotar per la xarxa de casa meva per accedir a altres aparells". Albors explica que, un cop dins, els problemes poden ser variats: Per exemple, que els intrusos bloquegin la xarxa i exigeixin un pagament a canvi. Un sistema similar al del conegut virus Cryptolocker, que encripta tots els fitxers de l'ordinador i reclama un rescat.

Un altre risc és que, un cop hagin entrat a la xarxa domèstica, accedeixin a arxius dels dispositius que es connecten a ella, com ordinadors o smartphones i arribin fins a dades bancàries, contrasenyes i altra informació sensible. També, fins i tot, poden instal·lar programari que es dediqui a minar moneda digital com el Bitcoin sense el meu coneixement.

Albors explica que la protecció contra aquestes amenaces no és desproporcionadament cara. Per menys de 10 euros a l'any es pot tenir una protecció integral, que cobreix la xarxa domèstica i els dispositius que tinguem connectats, com el Smartphone, la tablet, l'ordinador i el televisor intel·ligent. A la tele s'accedeix a un programa intuïtiu que mostra les proteccions contra intrusos.

Eduardo Navarro

Els experts assenyalen que es descuida massa la seguretat informàtica a la llar. Tendim a mantenir les mateixes contrasenyes del router que vénen per defecte, no actualitzem el firmware de l'aparell i no monitoritzem prou si hi ha tercers que s'aprofiten de la nostra connexió a Internet.

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00