Últimas noticias Hemeroteca

Menys hipoteques però més grans

El nombre d'hipoteques constituïdes per la compra d'un habitatge va caure un 8% el 2017 a les comarques de Girona. Baixen les transaccions que necessiten col·laboració del banc però pugen els imports deixats. El 2017, l'hipoteca mitjana ja va superar els 120.000 euros.

Baixa el nombre d'hipoteques concedides i pugen els imports. /

Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el 2017 es van concedir 5.429 hipoteques per a la compra d'un habitatge a les comarques de Girona quan el 2016 havien estat 5.900.

El president del col·legi d'APIS, Joan Company, diu, però, que això no vol dir que el mercat immobiliari anés enrera, perquè les vendes van créixer.

Joan Company, president APIS Girona / Molts estrangers solen comprar sense recórrer al crèdit

Company diu que un dels motius que expliquen aquests números és que una de cada tres compres les fan estrangers i molts d’aquests, o no recorren al crèdit o demanen crèdits al seus països d'origen.

No és l'únic argument que ho explica. Company diu que amb els interessos tan baixos que paguen els bancs, molta gent està comprant habitatges amb mentalitat inversora; per llogar-los.

El 2017 s'han demanat menys hipoteques per a la compra d'un habitatge però l'import mitjà dels que s'han concedit han estat un 7% superiors. El 2017 ha estat de 121.143 euros de mitjana, 10.000 euros més per hipoteca que el 2016.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?