Últimas noticias Hemeroteca

, 29 de de 2020

Otras localidades

La nova legislació i el 5G dóna ales als drons

Un any més els vehicles aeris no tripulats s’han convertit en un dels principals atractius del MWC

La nova legislació i el 5G dóna ales als drons / Demostració de vol d'un Yuneec Typhoon H al MWC / Xavier Sánchez (Cadena SER)

Els drons fa un temps que han arribat i, cada vegada és més clar, ho han fet per quedar-se. En l’edició d’enguany del Mobile World Congress, les diverses empreses presents, tot i tenir encara recels, han saludat la nova normativa aprovada pel Govern central el passat mes de desembre. En el Reial Decret s’ampliava a cinc els escenaris operatius de les aeronaus no tripulades i, per primer cop, incloïa la possibilitat de volar sobre nuclis urbans.

El fundador del Barcelona Drone Center, Jordi Santacana, ha destacat en declaracions a l’agència Efe, que aquesta nova normativa respon a una reivindicació a crits del sector, que estava desenvolupant serveis per oferir amb drons sense la perspectiva de poder aplicar-los. Però també ha avisat que farà falta una mica de temps per veure l’efecte real de la nova normativa pels dubtes que queden per complir les exigències de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa): Es demana una llicència de radiofonista, però a Espanya encara no existeixen cursos per obtenir aquest títol. Es reclama un estudi de seguretat, però no es detalla com ha de ser ni qui l'analitzarà.

Enguany s'han presentat, també, les primeres passes comercials de les xarxes 5G, la tecnologia que succeirà al 4G, i les aeronaus no tripulades són dispositius perfectes per provar la seva efectivitat. Una de les característiques del 5G serà una major capacitat per enviar informació a un gran nombre d'objectes connectats. Sens dubte, una de les més atractives ha estat la proposta de la companyia xinesa Ehang, que ha portat a la fira el seu "taxi dron", que és capaç de transportar una persona a 130 km/h i la generalització del qual podria suposar una revolució per al transport.

Ehang.com

Però on realment hi ha partit és en les aplicacions dels drons: repartir paquets, assistir emergències, retransmetre grans esdeveniments i incrementar la seguretat són algunes de les aplicacions que s'han pogut veure.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?