Últimas noticias Hemeroteca

Baixa eficiència

Només un 4% dels edificis certificats energèticament a les comarques de Girona tenen una de les 3 millors qualificacions i el 85% tenen una de les 3 pitjors. El president del col·legi d'Aparelladors i Arquitectes tècnics de Girona diu que això és perquè la majoria d'edificis que es revisen tenen més de 20 anys però que, fent canvis, es pot millorar l'eficiència.

Tots els edificis nous estan certificats i, entre els vells, els que es volen llogar o vendre. /

Des de fa 11 anys, tots els edficis nous, i des d’en fa gairebé 5 tots els construïts abans que es volen llogar o vendre, han de tenir la certificació energètica, un distintiu que valora com escalfem la casa, amb quina eficàcia i quines emissions enviem a l'atmosfera per aconseguir-ho.

El resultat és una qualificació com la dels electrodomèstics, que va de la A -com a símbol de màxima eficiència- fins a la G.

Després de gairebé 95.000 inspeccions, només un 4% dels edificis revisats té una qualificació d'A, B o C i que tinguin la A només representen el 0'13%.

Gairebé la meitat tenen la qualificació E, la cinquena d'una escala de 8, i el 85% dels edificis tenen una de les tres pitjors.

Miquel Vendrell, col·legi d'aparelladors i arquitectes tècnics / Es proposen mesures per millorar l'eficiència energètica

El president del col·legi d'Aparelladors i Arquitectes tècnics de Girona, Miquel Vendrell, diu que això és normal perquè la majoria d'edficis que es revisen tenen més de 20 anys i estan fets quan les exigències a l'hora de construir eren unes altres.

De tota manera, Vendrell diu que el professional que certifica aquests edificis proposa mesures per millorar l'eficiència fins a dos punts i les quantifica econòmicament.

Segons les estadístiques de l'Institut Català de l'Energia, l'ICAEN, un de cada quatre edificis revisats a les comarques de Girona té la pitjor qualificació, la G.

Entre els nous la situació és millor però la qualificació que es dóna més és la B, la segona de l'escala.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?