Domingo, 26 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Troben una àmfora plena de monedes romanes al castell de la Suda de Tortosa

La troballa es va fer fa dos anys al cementiri andalusí que hi ha a l'entrada de la fortificació tortosina i el Museu Arqueològic de Catalunya l'està analitzant des d'aleshores

En primer terme, part de les restes del cementiri andalusí del Castell de la Suda de Tortosa.

En primer terme, part de les restes del cementiri andalusí del Castell de la Suda de Tortosa. / Sonia Castelló

L’entorn del Castell de la Suda de Tortosa continua oferint sorpreses dècades després de les primeres excavacions arqueològiques, que es van fer a principis de la dècada dels anys 80.

Segons ha pogut saber Ràdio Ebre, el departament de Cultura de la Generalitat i el Museu Arqueològic de Catalunya presentaran la propera primavera de forma oficial els primers resultats dels anàlisis fets a una àmfora plena de monedes romanes que va ser localitzada a l’entorn del cementiri andalusí que hi ha ubicat a l’entrada del Castell.

La troballa de l’àmfora amb les monedes es va fer el mes de març de l’any 2016. Les peces arqueològiques van ser enviades per ser analitzades al Museu Arqueològic de Catalunya, que n’ha finalitzat dos anys després un primer estudi. El director dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, ha confirmat a Ràdio Ebre la importància d’aquest descobriment per la quantitat de monedes que es van trobar. “És una troballa important d’un valor arqueològic referent per la quantitat de monedes que es van trobar”, ratifica el director de serveis territorials.

El director dels serveis territorials de Cultura confirmava que una part de les monedes ja han estat restaurades i seran presentades en un acte en el qual també hi participaran l’Ajuntament de Tortosa i Paradors.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?