Martes, 11 de Mayo de 2021

Otras localidades

Més metgesses que metges però ells continuen sent majoria als càrrecs directius

Les dones metgesses ja són més de la meitat del total de metges col·legiats a Girona. En aquest sector (històricament dominat per homes) les dones joves prenen el relleu i cada cop més ocupen càrrecs de poder. Un exemple: l'hospital Trueta el dirigeix una dona però als càrrecs de direcció de les especialitats hi ha majoritàriament homes (24 homes per 7 dones).

Una doctora a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Una doctora a l'Hospital Josep Trueta de Girona. / Imatge: ACN

Fa vint anys, el 1998, al col·legi de metges, les dones representaven el 30% del total. Ara ja són més dones que homes col·legiats: 1.428 dones de 2.800 col·legiats. En les edats més joves (entre els 25 i 40 anys) són dones 6 de cada 10 col·legiats i a les facultats de medicina cada cop hi ha més noies.

Segons Carme Busquets, secretària de la junta directiva del Col·legi de Metges de Girona i fundadora de la Unitat del Dolor de l'hospital Trueta, les metgesses ocupen cada cop més càrrecs de decisió però han de ser més.

Carme Busquets, metgessa / Les dones no han accedit a càrrecs directius fins ara

Ens fixem en l'hospital de referència de la demarcació, dirigit per una dona, la doctora Glòria Padura. Actualment hi treballen el triple de dones que d'homes.

Això sí, encara hi ha el triple d'homes al capdavant de cada especialitat. Hi ha 24 homes que dirigeixen un servei assistencial i només 7 metgesses.

A l'atenció primària, en canvi, la majoria de direccions les ocupen dones. Als dispensaris també hi treballen moltes més metgesses. És evident, però, que l'evolució del rol de la dona en el sector de la medicina, no s'ha donat encara en molts d'altres sectors.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?