Sociedad

Més metgesses que metges però ells continuen sent majoria als càrrecs directius

Les dones metgesses ja són més de la meitat del total de metges col·legiats a Girona. En aquest sector (històricament dominat per homes) les dones joves prenen el relleu i cada cop més ocupen càrrecs de poder. Un exemple: l'hospital Trueta el dirigeix una dona però als càrrecs de direcció de les especialitats hi ha majoritàriament homes (24 homes per 7 dones).

Una doctora a l'Hospital Josep Trueta de Girona. / Imatge: ACN

Girona

Fa vint anys, el 1998, al col·legi de metges, les dones representaven el 30% del total. Ara ja són més dones que homes col·legiats: 1.428 dones de 2.800 col·legiats. En les edats més joves (entre els 25 i 40 anys) són dones 6 de cada 10 col·legiats i a les facultats de medicina cada cop hi ha més noies.

Segons Carme Busquets, secretària de la junta directiva del Col·legi de Metges de Girona i fundadora de la Unitat del Dolor de l'hospital Trueta, les metgesses ocupen cada cop més càrrecs de decisió però han de ser més.

Carme Busquets, metgessa

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000155993/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ens fixem en l'hospital de referència de la demarcació, dirigit per una dona, la doctora Glòria Padura. Actualment hi treballen el triple de dones que d'homes.

Això sí, encara hi ha el triple d'homes al capdavant de cada especialitat. Hi ha 24 homes que dirigeixen un servei assistencial i només 7 metgesses.

A l'atenció primària, en canvi, la majoria de direccions les ocupen dones. Als dispensaris també hi treballen moltes més metgesses. És evident, però, que l'evolució del rol de la dona en el sector de la medicina, no s'ha donat encara en molts d'altres sectors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00