Sociedad

Junqueras i Rovira aposten per superar la divisió de blocs i construir una majoria més sòlida

“Tot el que es faci a partir d'ara ha de servir per ampliar la base”, diuen els dirigents d’ERC en un article conjunt

Marta Rovira i Oriol Junqueras, en una imatge de 2014 / Aleix Moldes Arxiu ACN

Barcelona

Oriol Junqueras i Marta Rovira creuen que l'independentisme ha entrat en una nova fase que passa per construir una majoria més solida, més consistent i més transversal que superi l'actual divisió de blocs. En un article publicat a la web del partit, Junqueras i Rovira asseguren que un cop mesurades les forces de l'independentisme, s'ha constatat la seva fortalesa però també les seves febleses, febleses que cal superar per aconseguir l'objectiu final.

Hem de comptar fins a tres, asseguren. Tot el que es faci a partir d'ara ha de servir per ampliar la base, prioritzant aquelles accions que generin consensos i complicitats cap al projecte republicà i descartant declaracions altisonants i focs artificials que un cop acabat l'espectacle no deixen cap eina concreta de futur.

La via més directa per tornar a l'autonomisme, conclouen és que l'independentisme torni a ser una minoria sorollosa que s'allunyi de la centralitat. El president i la secretaria general d'Esquerra demanen “esforços personals i col·lectius per eliminar la corrupció, les males cares o paraules, el menysteniment de les diferències, perquè això ens conduirà al fracàs polític, econòmic i social. Cal abraçar als que pensen diferent i convence’ls per construir col·lectivament el futur de tots.”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00