Últimas noticias Hemeroteca

220 gironins han acudit a Projecte Home per deixar les drogues els últims 5 anys

L'ONG estudia obrir un centre a les comarques de Girona per evitar desplaçaments i per arribar a més persones en risc. És l'única demaració on no en tenen cap.

Imatge de la portada del web de Projecte Home. /

En els últims cinc anys, 220 persones de les comarques de Girona s'han adreçat a Projecte Home a Barcelona per deixar enrere les addicions.

D'aquestes 220, la majoria són de Girona ciutat, Figueres i de municipis de la Selva com Blanes. El 80% són homes, la mitjana d’edat ronda els 40 anys i el consum principal és cocaïna, alcohol i cànnabis.

Arriben a l'ONG derivats dels centres d'atenció i seguiment a les drogodependències públics, de serveis socials o de metges privats.

La directora tècnica de Projecte Home, Marta Berenguer, diu que obrir un centre a les comarques de Girona "és una necessitat i una assignatura pendent" per evitar desplaçaments i sobretot per posar facilitats als que fan el "difícil pas" de deixar les drogues.

Marta Berenguer, Projecte Home / Cal un centre a Girona per deixar les drogues

Per ara, no tenen data ni lloc. Apropar-se al territori també ajudarà, diu Berenguer, a fer contactes amb empreses per millorar la inserció laboral ja que més de la meitat dels atesos ja no tenen feina quan demanen ajuda.

Projecte Home ofereix diferents programes de tractament per deixar les drogues, com estades en pisos, tractament en un centre de dia o tractament ambulatori.

Una branca molt important és la prevenció en edats joves. L'ONG ofereix sessions a instituts per formar professors i estudiants per "enfortir els joves que siguin crítics amb les decisions que han de prendre a la vida, no només les relacionades amb el possible consum de drogues", explica Berenguer.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?