Sociedad

Jordi Sánchez sortirà de presó per defensar el seu recurs davant el Suprem

L'alt tribunal acorda la celebració d'una vista dimarts vinent

Getty Images

Madrid

La defensa de Jordi Sánchez va sol·licitar la celebració d'una vista per resoldre el recurs d'apel·lació interposat contra la decisió del jutge, Pablo Llarena, d'impedir-li anar al ple d'investidura. Una petició que, segons fonts jurídiques consultades per la Cadena SER, ha estat atesa per l'alt tribunal.

Más información

La vista pel recurs del líder independentista es farà dimarts vinent, després que hagi conclòs el termini de cinc dies que ha donat la sala a les parts perquè informin.

REITERACIÓ DELICTIVA

Pablo Llarena va rebutjar la possibilitat que el diputat de JxCat acudís al ple per ser investit president de la Generalitat pel risc de reiteració delictiva. El jutge va apuntar la manca de garanties en el trasllat de "qui ha emprat el seu lideratge en desbordar i sobrepassar la força que un Estat democràtic pot aplicar per l'observança de la llei desatenent de manera flagrant els controls constitucionals, judicials i institucionals disposats en el nostre ordenament jurídic". Sánchez, per la seva banda, respon en el seu recurs que "en un sistema democràtic mínimament respectuós amb les llibertats ciutadanes mai riscos sobre l'ordre públic basats en intuïcions personals o riscos de futurs delictes de improbabilíssima comissió poden legitimar vulneracions certes i irreparables".

EL PRECEDENT DE JUNQUERAS

Aquestes mateixes fonts expliquen a la Cadena SER que tot i que no sigui obligatori acceptar la celebració d'una vista, cosina allunyar qualsevol sospita de la vulneració de drets fonamentals. De fet, ja hi ha hagut un precedent amb Oriol Junqueras. L'exvicepresident de la Generalitat va ser traslladat des de la presó d'Estremera per acudir al Tribunal Suprem a defensar el seu recurs d'apel·lació. La sala va arribar fins i tot a concedir-li el dret d'última paraula.

Pedro Jiménez

Pedro Jiménez

Redactor Jefe en la Cadena SER. Antes he pasado por los equipos de Hora 14, Radio Madrid, Fin de Semana,...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00