Ocio y cultura
LA MIRADA

Festa i civisme

La mirada de Salvador Enguix en La Ventana del 16 de marzo 2018

La mirada de Salvador Enguix en La Ventana del 16 de marzo 2018

01:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000321555/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

La Magdalena a Castelló, les Fogueres de Sant Joan d'Alacant o les Falles de València que ara celebrem, són grans festes que vivim amb passió. Esdeveniments que sumen àmplies complicitats socials, que atrauen a milers de turistes tant espanyols com a internacionals i que generen riquesa en les economies locals.

No obstant açò, tots els anys observem casos d'incivisme i d'excessos tolerats pels ajuntaments que a més de generar malestar entre els veïns perjudiquen la imatge de les nostres festes i de les nostres ciutats.

Es tracta d'abusos o incompliment de normatives en qüestions com el soroll, la gastronomia, l'organització de les comissions en els carrers o la higiene de la nostra ciutat.

Per aquesta raó, demanem que pel bé de les nostres festes, els ajuntaments s'esforcen que es complisquen les normes i que no se cedisca al tot val amb l'excusa de la massificació. En cas contrari, es provoca que molts alacantins, castellonencs i valencians acaben sentint-se incòmodes amb la seua festa major i preferisquen escapar de la ciutat.

Salvador Enguix

Salvador Enguix

Periodista, delegado de 'La Vanguardia' en la Comunitat Valenciana y colaborador en A vivir Comunitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00