Lunes, 27 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La plataforma veïnal de la N-340 exigeix a de la Serna una reunió per aclarir el futur de l’AP7

Critiquen també que els alcaldes ebrencs no hagin posat objeccions a les cinc noves rotondes que projecta Foment a la N-340

Els portaveus de la plataforma Prou! AP-7 gratuïta ja!, presentant la seua proposta de Volta Catalunya 2.0.

Els portaveus de la plataforma Prou! AP-7 gratuïta ja!, presentant la seua proposta de Volta Catalunya 2.0. / Cedida

La plataforma veïnal “Prou! AP7 gratuïta ja” exigeix al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que programi una reunió amb tots els moviments socials de l’estat espanyol que reclamen la gratuïtat de les autopistes on les concessions estan a punt de finalitzar. Insten el ministre a emprar la reunió per clarificar quins són els plans del Govern espanyol amb les autopistes.

La plataforma veïnal ebrenca sosté que tots els moviments que s’estan fent estan encarats a privatitzar les vies publiques perquè grans empreses com ACS, de l’empresari Florentino Pérez, hi facin negoci. “Volem les coses clares, que ens diguin la veritat. Que si estan jugant per beneficiar en tot moment una gran empresa i un gran projecte de negoci. Ja sigui per a Florentino Pérez, per a Abertis, per italians o alemanys”, ha reblat Llorenç Navarro, portaveu de la plataforma.

Entre els moviments que apuntarien cap aquest extrem hi ha, segons la plataforma ebrenca, la licitació de cinc noves rotondes al tram ebrenc de la N340. Els veïns entenen que forma part de les maniobres per expulsar el trànsit d’aquesta carretera i que circuli per l’autopista.

Els veïns també han criticat durament la inacció dels alcaldes ebrencs per no oposar-se a unes rotondes que creuen que acabaran per destrossar definitivament la N340. “Cap alcalde ha posat cap al·legació a les rotondes. Dubtem si aquests alcaldes actuen pel bé dels seus veïns i del territori o fan el que és més fàcil”, ha lamentat Àngel Porres, portaveu veïnal.

Coincidint amb el fet que aquests dies s’està disputant per carreteres del Camp de Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida la Volta Ciclista a Catalunya, la plataforma veïnal de la N340 ha llençat la idea d’una nova acció de protesta: la Volta Ciclista Catalunya 2.0, una versió irònica de les etapes de les voltes ciclistes que vol denunciar les agressions que pateix el territori ebrenc.

Les nuclears, la contaminació de l’embassament de Flix, el transvasament, l’espoli d’oliveres i argiles al Montsià, el Castor, la manca de sediments al Delta, les deficiències dels trens i la problemàtica de les carreteres són els eixos centrals de les etapes d’aquesta volta simbòlica a la qual els veïns de la N340 conviden a la resta de moviments socials ebrencs a sumar-se.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?