Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 31 de Marzo de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Sigue en directo la rueda de prensa del Consejo de Ministros

Turull no passa la primera votació

La CUP ha justificat que “si el que es vol és autonomia” seran a l’oposició i no ha donat els seus quatre vots per investir Jordi Turull, que demà compareixerà al Suprem només com a diputat i no com a president de la Generalitat

Turull no passa la primera votació

No hi ha hagut sorpreses i el que se sabia des de primera hora de la tarda s'ha confirmat passades les 10 de la nit: els quatre diputats de la CUP s'han abstingut i la investidura no ha prosperat. 64 vots a favor, 65 en contra i quatre abstencions. Dissabte a les 10:00, nova oportunitat.

El discurs de Jordi Turull no ha aixecat entusiasmes, ni tan sols entre els seus, que només han aplaudit quan ha al·ludit Muriel Casals. Ha estat una intervenció en la qual no s’ha parlat d’estructures d’Estat, ni de ”l’espai lliure de Brussel·les”, ni del pacte d'inevestidura, ni s’ha esmentat la paraula república. Sí moltes apel·lacions al diàleg, encara que remarcant que això no vol dir renúncia i que "Jordi Turull és, ha estat i serà sempre independentista"

Aquest to ha estat criticat per l’oposició, i també per Carles Riera, de la CUP, que ha remarcat quer “la gent no es mereix més reculades, ni una més. No ens demanin unitat per la unitat. Ja hem fet prou fulles de ruta sobre el paper”

Turull no passa la primera votació / El portaveu de la CUP, Carles Riera, reivindica Carles Puigdemont com "el candidat de la majoria del Parlament", diu "prou a fulls de ruta sobre el paper" i afirma que acaben "les aliances" i passen a l'oposició. / ACN

Riera ha advertit que donen per acabat el cicle del procés i les aliances que s’hi van construir: “si ens demanen ser còmplices de l’autonomisme, no ho comprarem. Comptin amb nosaltres si el que volen és fer república” I ha reblat: "Entenem que la nostra abstenció no és un obstacle definitiu. Reivindiquin el dret a votar de Puigdemont i Comín i la investidura serà efectiva "

Des de Junts per Catalunya i des d’Esquerra hi hagut retrets als anticapitalistes, però no massa durs. Turull ho ha resumit: “m’agradaria arribar a un acord i seguirem treballant perquè és el que ens demana la gent” I Eduard Pujol, de Junts per Catalunya, assegurava que “no defallirem en la recerca de la unitat, avui la necessitàvem. La importància del moment demanava una lectura generosa, però tenim hores i son tossuts. Siguem dignes del país, deixem-nos d’estratègies”

Tot queda pendent, doncs, del que passi demà al Tribunal Suprem, que pot condicionar i molt la sessió del Parlament que es convocarà per dissabte vinent, per la qual caldrà o bé dos vots favorables de la CUP o la renúncia a l'escó de Carles Puigdemont i Carles Comin.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?