Sociedad

El pàrquing de l'autobús que enllaça amb l'hospital Verge de la Cinta és ja gratuït

L'avaria d'una de les barreres de l'accés regulat ha accelerat la decisió de fer-lo gratuït per a tots els usuaris. Des que es va fer de pagament, l'aparcament estava infrautilitzat

L'aparcament de la plaça del Bimil·lenari va tenir un cost de 270.000 euros. / Sonia Castelló

Tortosa

L’aparcament de la plaça del Bimil·lenari de Tortosa, que es va construir per donar servei als usuaris de l’autobús que enllaça amb l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, és ja gratuït. Una avaria en un dels dispositius d’accés ha portat l’Ajuntament de Tortosa i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que és qui va pagar el pàrquing, a desistir de seguir cobrant. Els usuaris eren tan pocs, com a molt una mitja dotzena diària, que s’ha decidit no esperar més.

La infrautilització del pàrquing ha estat en els darrers mesos motiu de polèmica ciutadana a les xarxes socials i també a l’Ajuntament de Tortosa, on fa només un mes i mig, el govern municipal rebutjava en un ple una moció de Movem Tortosa on es reclamava la gratuïtat immediata de l’espai.

La moció va ser rebutjada. L’equip de govern va argumentar que la Generalitat i el consistori es volien prendre un termini d’uns tres mesos per veure si millorava l’ocupació. Avui, l’alcaldessa, Meritxell Roigé, argumentava que l’avaria en la barrera d’accés ha precipitat les coses. “No pagava la pena que la Generalitat gastés més recursos arreglant la tanca”, ha explicat. “Estem molt a prop del termini de sis mesos que ens havíem marcat per veure si funcionava el pagament i, com que estem a sobre de la Setmana Santa, en que Tortosa rep molts visitants, hem demanat que s’obrís ja”, ha afegit.

Recordem que l’aparcament era gratuït per als usuaris del Verge de la Cinta, que podien validar el tiquet al mateix hospital per no haver de pagar en retirar el vehicle del pàrquing. La resta d’usuaris havien de pagar. Aquest sistema, però, no ha acabat de funcionar els cinc mesos que ha estat vigent. A partir del proper 1 d’abril es procedirà ja al desmantellament definitiu del sistema de barreres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00