Sociedad

La Policia finlandesa rep l'euroordre de detenció de Carles Puigdemont

L'expresident ha assegurat que no té intenció de sortir fugint de Finlàndia: "Si s'emet l'ordre europea de detenció, tant és en quin país estigui. Les autoritats han de complir la llei"

Juanjo Galán EFE

La policia finlandesa ha informat avui que ja ha rebut l'ordre europea de detenció cursada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

L'Oficina Nacional d'Investigació de Finlàndia (KRP) va informar en un breu comunicat que les autoritats policials han lliurat l'euroordre al fiscal i han iniciat "un intercanvi d'informació addicional amb les autoritats espanyoles".

Puigdemont, que va arribar a Hèlsinki dijous, va oferir ahir una conferència a la capital finlandesa i tenia previst abandonar aquest dissabte el país nòrdic.

"El procediment està encara incomplet, ja que, segons estima el fiscal, falten algunes dades en l'ordre europea de detenció", ha assegurat el portaveu de KRP Hannu Kautto a la televisió MTV3.

Segons Kautto, abans que les autoritats finlandeses rebin aquesta informació addicional no es pot donar per fet que existeixin les condicions necessàries perquè Finlàndia detingui Puigdemont i el lliuri a Espanya.

L'expresident català, que va fugir a Bèlgica a l'octubre passat fugint de la justícia espanyola, va ser ahir imputat de diversos delictes pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, entre ells el de rebel·lió, penat amb entre 15 i 25 anys de presó.

Preguntat per la possibilitat que el jutge del Suprem reactivés l'euroordre, Puigdemont va respondre divendres al diari "Hesingin Sanomat" que no té intenció de sortir fugint de Finlàndia.

"Si s'emet l'ordre europea de detenció, tant és en quin país estigui. Les autoritats han de complir la llei", va afirmar en una entrevista al citat mitjà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00