Últimas noticias Hemeroteca

El nombre de granges de vedella ecològica segueix augmentant

  • El nombre de productors de vedella ecològica va créixer un 17% el 2017 i també puja el nombre de productors d'ous. Gairebé la meitat dels que hi ha a tot Catalunya són aquí.
  • La vinya ecològica també creix un 36% però continua sent encara una part molt petita de la superfície agrària ecològica. El pes del sector 'eco' de la demarcació encara és molt per sota de la mitjana catalana.

Segons el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), a les comarques de Girona hi ha registrats 430 operadors, un 11’7% més que ara fa un any però són la meitat dels que hi ha, per exemple, a Lleida i una tercera part dels que hi ha a Barcelona.

La majoria (330) són productors; agricultors o ramaders. Després hi ha elaboradors (148) i, en menor mesura, comercialitzadors i importadors de productes ecològics. Hem de tenir en compte que el productor pot ser elaborador i comercialitzador.

En el camp de la ramaderia, el que més hi ha són granges de vedella ecològica, 149 en total (+18% respecte a 2016) i a molta distància hi ha els productors de xai (37) i cabrit ecològic (20) -que es mantenen- i els de carn de cavall ecològic (35), que segueixen creixent (+9’4%). Girona és la segona demarcació catalana en importància en aquest subsector.

També han augmentat un 12% les granges d'ou ecològic. A Girona n’hi ha 28 ara mateix i són la meitat de totes les que hi ha a Catalunya.

La superfície dedicada a l'agricultura ecològica s'ha multiplicat per dos en quatre anys (ara hi ha 41.393 Ha) i el 83% són prats i pastures.

Però el que ha augmentat més d'un any per l'altre són les hectàrees dedicades a la vinya ecològica. Ha crescut un 36% d’un any per l’altre però hem de tenir en compte que només hi ha 330 hectàrees d’aquest tipus de cultiu. És la zona de Catalunya on hi ha més camp per córrer.

També puja la superfície d'olivera ecològica (191 Ha +13%), cereals (1.367 Ha +4’5%), hortalises i fruiters.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?