Sociedad

Els sindicats d'Aigües de Barcelona alerten que la municipalització de l'aigua tindria greus perjudicis

Els representants dels treballadors han enviat una carta als grups municipals hores abans que l'Ajuntament aprovi les preguntes de la multiconsulta que s'ha de fer abans de l'estiu

YOUTUBE

Barcelona

La batalla entre el govern d'Ada Colau i Aigües de Barcelona ha viscut un altre episodi aquest dilluns. Els sindicats de la societat mixta que gestiona l'aigua a l'àrea metropolitana han enviat una carta als regidors de l'Ajuntament en la que asseguren que la municipalització d'aquest servei comportaria greus perjudicis. Poc després, la regidora de participació, Gal·la Pin, ha acusat el grup Agbar d'haver iniciat una ofensiva judicial que atemptat contra l'autonomia de l'Ajuntament. Tot això quan falten poques hores perquè el ple de l'Ajuntament es pronunciï sobre les preguntes que es faran a la multiconsulta. Entre les candidates n'hi ha una sobre la gestió pública de l'aigua.

Els sindicats de l'empresa Aigües de Barcelona asseguren que municipalitzar l'aigua significaria que Barcelona donaria aquest servei al marge de l'àrea metropolitana. I això es traduiria en un increment de costos i un augment exponencial del rebut de l'aigua. Bàsicament, argumenten, perquè la dimensió metropolitana del servei permet una optimització de recursos que llavors es perdria.

El comitè d'empresa i els representats dels sindicats UGT, ATAB, CCOO I CGT també asseguren que seria impossible mantenir la garantia de qualitat en l'abastament tant a la capital com a la resta de municipis metropolitans. I per tot plegat conclouen que l'aigua s'ha de seguir gestionant de forma integral i metropolitana i que no es pot permetre que es divideixi o fraccioni.

La regidora de participació, Gal·la Pin, ha acusat Agbar d'haver posat en marxa una ofensiva judicial per defensar els seus interessos, però també per atacar l'autonomia de l'Ajuntament. Per això, la regidora ha demanat als grups municipals que demà "no li facin el joc a Agbar".

Demà el plenari haurà de votar les preguntes que s'han plantejat a la multiconsulta. N'hi ha dos (la de la gestió pública de l'aigua i la del canvi de nom de la Plaça Antonio López) que són d'iniciativa ciutadana. Aquestes estaran en el qüestionari si tenen més vots a favor que en contra.

A més el govern municipal n'ha presentat altres dues (sobre el percentatge d'habitatges que ha d'haver-hi en alguns sectors del 22@ i sobre els usos del solar que hi ha al costat de l'hotel Rec Comtal) i en aquest cas necessitaran 27 vots a favor dels 41 que hi ha al plenari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00