Últimas noticias Hemeroteca

Es doblen els permisos de residència per a menors tutelats

En l'últim any s'han doblat els permisos de residència concedits per l'Estat a menors estrangers tutelats per la Generalitat.

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan manuel Sánchez Bustamante /

El 2017 el govern espanyol va concedir 65 permisos de residència a menors no acompanyats. És el doble que fa dos anys i durant el primer trimestre de 2018 n'ha concedit ja 18, gairebé els mateixos que en tot el 2015 (dels 18, 13 s'han concedit a joves marroquins).

La Generalitat inisteix que hi ha joves que compleixen la majoria d'edat i surten dels centres d'acollida sense el permís de residència i això els impedeix tenir dret a determinades ajudes. El subdelegat del govern de l'estat a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante, insisteix que els permisos no es poden tramitar fins que han passat els 3 mesos que fixa la llei (en cas de tutela) i defensa que quan es comença a fer el tràmit "no es triga més de 15 o 20 dies, un termini raonable". Afegeix que són "comptats" els nois que fan els 18 anys i no tenen el permís. Sánchez Bustamante afegeix que això passa no perquè l'Estat vagi lent tramitant la documentació sinó perquè els nois arriben aquí quan falten setmanes o dies per fer els 18 o no hi ha temps per demanar i recopilar tota la documentació del país d'origen.

Recorda el subdelegat que els que arriben a la majoria d'edat sense permís de residència poden acreditar la permanència amb un permís de treball que poden obtenir amb un precontracte. Justament, sobre les possibles ofertes de feina per als joves extutelats, Sánchez Bustamante s'ofereix a "estudiar" si poden crear plans de treball específics per aquest col·lectiu. Insisteix, però, que la majoria de competències depenen de la Generalitat i els municipis. "Tenim predisposició plena per treballar amb la DGAIA per afrontar la problemàtica" que suposa per ciutats com Girona l'arribada creixent de menors estrangers sense família.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?