Últimas noticias Hemeroteca

Els indicis que assenyalen Magentí com a autor del doble crim de Susqueda són "sòlids"

El sumari del doble crim de Susqueda recull indicis sòlids però cap prova directa de què l'empresonat per la mort dels dos joves n'és l'autor i que va actuar sol. Ho diu l'advocat dels familiars de les víctimes ara que el jutge instructor ha aixecat el secret de sumari.

Carles Monguilod, advocat de les famílies de les víctimes. /

Carles Monguilod ha explicat que no hi ha cap prova directa que incrimini Jordi Magentí, però que hi ha prou indicis per considerar-lo autor material del doble crim. No han trobat l'arma amb què es van disparar els trets que van matar els dos joves del Maresme, però sí que han localitzat munició a casa de Magentí que podria ser compatible amb la que va provocar la mort de Marc Hernández i Paula Mas, segons detalla el jutge instructor de Santa Coloma de Farners en la interlocutòria d'empresonament de Magentí, tot i que no s'ha pogut precisar el calibre de la munició que els va matar. També li van trobar armes blanques i el cos del noi tenia ferides d'arma blanca.

Casant informacions de les càmeres de la zona, testimonis de veïns, fotografies d'excursionistes que eren a la zona en aquell moment, estudis geològics i del so, situen el cotxe de l'acusat a la zona coneguda com la Rierica el 24 d'agost de 2018 entre les 11 i 21 minuts i les 11 i 26 minuts del matí, que és l'hora i el lloc en la que els investigadors calculen que es van produir els 4 trets que van acabar amb la vida dels dos joves del Maresme.

A més, en l'escrit, el jutge diu que l'acusat reconeix que també hi era i afegeix que va caure en contradiccions en diferents declaracions; primer va dir que no va sentir trets i després va dir que sí.

No només això, Magentí va tornar dues vegades més a la zona del crim amb posterioritat; l'endemà i al cap de dos dies. L'endemà, amb la dona, però ell va desaparèixer durant dues hores, possiblement per acabar d'eliminar proves, recull la interlocutòria del jutge. I en l'escrit consta que un dia després de que aparegués el cotxe de les víctimes, Magentí va comprar-li un bitllet a la dona i la va enviar a Colòmbia.

L'advocat de les famílies de les víctimes, Carles Monguilod, també diu que la policia té nombroses converses de Magentí al cotxe, per telèfon i per skype en les que, tot i que no confessa res, hi ha indicis que reforcen la tesi de què va ser ell qui va cometre el doble crim.

Carles Monguilod, advocat / Hi ha indicis sòlids per mantenir Magentí a presó

Per tot això, Monguilod diu que demanaran que el mantinguin a la presó en una vista que hi ha la setmana en la que la defensa vol demanar la llibertat provisional.

Un altre indici que apunta a Magentí, conclou el jutge, és que el cotxe estava enfonsat en el lloc més difícil de trobar, cosa que porta a pensar que l'autor del doble crim coneix molt bé la zona i Magentí la coneix molt bé.

El que no és clar és el mòbil i això també apunta a Magentí. Segons la interlocutòria, no s'aprecia premeditació sinó un acte fortuït i Magentí té un transtorn límit de personalitat -reconegut per l'advocada que el va assistir però pendent de documentar en el moment de redactar la interlocutòria- que li provoca ira incontrolada, anisetat o impulsivitat i recorda el magistrat que aquest home ja va ser condemnat el 1997 per matar la dona i que en l'atestat ja hi consta una declaració de la mare on reconeixia que al fill se "li va girar l'olla".

En canvi, segons Monguilod, la investigació també ha descartat que el fill de Magentí, a qui en un primer moment es va detenir però després el van deixar en llibertat, no va participar en el crim perquè un anàlisi de la senyal del seu telèfon mòbil el situa lluny del lloc dels fets.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?