Últimas noticias Hemeroteca

Acord per ampliar la Ronda del Litoral

El Ministeri de Foment i l'Ajuntament de Barcelona han pactat un projecte que elimina la construcció d'un viaducte de 4 carrils que s'havia de fer a la zona del Morrot

La Ronda del Litoral s'ampliarà amb dos carrils per sentit. Però no aniran en viaducte, ni estaran concebuts com una via ràpida. Aquest és l'acord al que han arribat el Ministeri de Foment, l'Ajuntament de Barcelona, el Port de Barcelona i la Generalitat. El pacte, anunciat avui pel ministre Íñigo de la Serna, ara s'haurà de concretar i desenvolupar.

L'estudi informatiu que el Ministeri de Foment va posar a exposició pública plantejava un altre viaducte de 4 carrils al costat del que ja existeix a la zona del Morrot. Aquest projecte no encaixava de cap manera amb el que estava plantejant l'Ajuntament de Barcelona i després de mesos de negociació han arribat a un acord: els 4 carrils es faran, però no elevats, sinó en l'espai que ara ocupa l'estació ferroviària del Morrot.

Els nous carrils funcionaran com el tronc central de la Ronda del Litoral i els dos carrils per sentit del viaducte actual actuaran com a laterals de la Ronda del Litoral, és a dir, que estaran pensats per al trànsit més local i per evitar que tots els vehicles que circulen per aquesta via arribin al Moll de la Fusta.

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que la connectivitat entre la Ronda i la ciutat és l'element central. Sanz explica que s'han de planificar bé els accessos i sortides per evitar que tot el trànsit de Ronda arribi "al coll d'ampolla" que suposa la Ronda del Litoral al seu pas pel Moll de la Fusta.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat que serà el Port de Barcelona qui assumeixi el desmantellament de l'estació del Morrot.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?