Sociedad

Domeny és vàlid pel nou Trueta

Un informe de l'Ajuntament de Girona avala els terrenys de Domeny, al sector nord-oest de Girona, com a emplaçament pel nou Hospital Trueta. A l'estudi es valora la bona comunicació i accessibilitat, la proximitat a l'actual Trueta i que l'impacte sobre la mobilitat seria mínim.

Ràdio Girona

Girona

L'estudi valora aspectes com la la dimensió, l'accessibilitat, la localització i l'impacte a la mobilitat per determinar que els terrenys de Domeny són un lloc útil on contruir-hi en nou Trueta però també desaconsella opcions com fusionar-se amb l'Hospital Santa Caterina perquè suposaria un increment de l'activitat però no de l'activitat d'alta complexitat.

El document, fet per la consultora mèdica Antares, assenyala que l'accessibilitat és "excel·lent", i posa de relleu que permet arribar ràpid amb cotxe, alhora que es troba pròxim al casc urbà.

El director de l'informe, Eduard Portella, ha conclòs que es tracta d'un "lloc idoni" per aixecar el nou centre i ha desmentit que una fusió amb el Santa Caterina de Salt comporti més departaments experts. "Això és un tema de competència professional, i no se soluciona fusionant hospitals", ha explicat Portella.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha deixat clar que a Domeny "hi ha espai de sobra" per construir el nou centre, i ha recordat que s'ha fet la proposta prioritzant el benestar dels usuaris. L' Ajuntament fa forta la seva posició perquè els terrenys són idonis, diu Marta Madrenas, alcaldessa de Girona.

Segons Madrenas, el nou hospital Trueta necessitarà menys espai del previst. En cas de fer-se a Domeny serien necessaris 30 mil metres quadrats de sol, tirant a grans nombres, perquè a Domeny ja estan els espais urbanitzats i amb les zones verdes fetes.

Aquests espais estarien dividits en tres parcel·les, de les quals només caldria que la Generalitat en comprés una de 13 mil metres quadrats perquè les altres són de propietat municipal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00