Últimas noticias Hemeroteca

Detingudes 11 persones que havien comés una vuitantena de robatoris a l'interior de pisos

28 dels robatories els havien comés a Lleida. Feia un any que la policia els tenia en el punt de mira.

11 persones detingudes que havien comés més d'una vuitantena de robatoris a l'interior de pisos és el balanç del desmantellament d'una xarxa que actuava per tot Catalunya i Osca. Feia un any que la policia els tenia en el punt de mira, en una operació conjunta entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil, amb el suport de l'Europol.

ENTREVISTA | JORDI DALMAU, sots cap de la Regió Policial de Ponent. L'activitat delictiva durant l'any 2017 / RÀDIO LLEIDA

Les detencions es produïen la setmana passada arran de l'escorcoll de tres pisos a Lleida (un d'ells a l'avinguda de Valencia del barri de Cappont) i un altre a Reus. La majoria dels 11 lladres, són d'origen albanès, però també n'hi ha de Romania, i de nacionalitat espanyola, establerts entre Catalunya i Osca. Pertanyen a una organització criminal de l'Europa de l'Est especialitzada en delictes contra el patrimoni. Amb aquestes detencions s'han esclarit 85 robatoris, 38 a Catalunya -28 a Lleida- i 47 a la demarcació d'Osca.

Jordi Dalmau, sots cap de la Regió Policial de Ponent, creu que amb la desarticulació d'aquesta xarxa disminuiran ell robatoris a l'interior de pisos a Lleida, que en el darrer any s'havien incrementat un 20 per cent.

I és que, aquesta organització havia arribat a cometre fins a 5 robatoris d'habitatges en un mateix dia. No dubtaven també en robar els vehicles dels propietaris que els utilitzaven per fugir i que amagaven en zones rurals. Uns lladres de caràcter violent que en alguns casos arribaven a agredir a les persones que hi havia a l'interior del domicili quan eren descoberts. S'han intervingut joies, diners, i més d'un quilo de cocaïna, a més de vehicles d'alta gamma.

L'operació anomenada 'Basilence-Sprint' l'ha instruït el jutjat de Montsó, a Osca.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?