Últimas noticias Hemeroteca

Gossos de formigó abandonats

Una campanya de l’Ajuntament de Barcelona per fomentar l’adopció d’animals de companyia i evitar l’abandonament omple la ciutat de gossos de formigó

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar gossos de formigó pels carrers de la ciutat per promoure l'adopció d'animals de companyia. En total n’hi ha vint i representaran gossos reals que actualment són al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona perquè els seus amos els van abandonar.

Cadascuna d’aquestes figures porta un codi QR que permet saber, a través del mòbil, quan va ser abandonat el gos i el seu estat de salut, així com demanar hora per anar al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB). L'objectiu, segons ha explicat el comissionat d'Ecologia, Frederic Ximeno, és fomentar l'adopció d'aquests animals enlloc de la compra. “Volem fer un crit d’alerta perquè les persones que estan pensant en tenir un animal s’animin a adoptar-ne un. El ritme d’adopcions és alt, però el d’abandonaments, malauradament, ho és més”.

L'any passat a Barcelona es van abandonar 1.400 animals de companyia (760 gossos i 660 gats), un 13% més que l'any anterior; i se’n van donar 1.261 en adopció, un 15% més respecte el 2016.

Actualment encara hi ha 70 gossos al que porten més d'un any esperant ser adoptats.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?