Últimas noticias Hemeroteca

L'ACA dóna per acabada l'alerta per pre-sequera al Ter

Sau i Susqueda ja superin àmpliament el 60% de capacitat i hi seguirà entrant aigua els pròxims dies. L'ACA ha informat que torna a posar les dessalinitzadores a mínims i que el primer trimestre del 2018 és el que menys aigua s'ha desviat del Ter cap a Barcelona de tota la història. A la Muga la situació encara no està normalitzada.

El pantà de Susqueda. Arxiu. /

En només un dia, els pantans del Ter -Sau i Susqueda- han augmentat les reserves un 5% i ja estan al 64% de la seva capacitat.

L'ACA dóna per acabada l'alerta per pre-sequera i diu que hi ha aigua assegurada per a tots els usos per tot un any, que atura la producció a gran escala d'aigua dessalinitzada i l'extracció d'aigua subterrània perquè els embassaments del Llobregat superen el 80% i l'abastament de Barcelona està garantit sense aquests recursos extra i sense agafar tanta aigua del Ter.

De fet, el primer trimestre del 2018 s'ha produït el mínim històric d'aigua transvassada del Ter cap a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Segons l'ACA, han estat menys de 28 hectòmetres cúbics, un 14% menys que el primer trimestre de l'any passat i un 38% menys que el mateix període de 2015, que és quan més aigua es va desviar dels últims 5 anys.

Enrique Velasco, ACA / A la Muga encara falta més aigua per omplir Boadella

La situació a Darnius-Boadella no és tan galdosa, tot i que en 24 hores ha guanyat un 7% de reserves. El cap de recursos de l'ACA, Enrique Velasco, diu que per estar en una situació com la del Ter ha de ploure una mica més.

Malgrat que l'alerta per pre-sequera va quedant enrera, Velasco diu que cal seguir administrant els recursos amb molta prudència i gastant només l'aigua que és imprescindible.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?