Sociedad

Platges de color blau

Algunes de les platges de la Costa Brava han aparegut parcialment cobertes per restes d'una medusa de color blau. Un dels màxims experts en la matèria, l'investigador Josep Maria Gili, diu que es tracta d'una colònia de pòlips que genera un tipus de medusa quan es reprodueix. És un fenòmen més habitual a les Balears que aquí, la quantitat que n'ha aparegut és extraordinària i, adverteix Gili, tot i que no és tan urticant com una medusa, millor no tocar-ho.

Restes aparegudes a Llançà. / Imatge: ACN

Girona

Se n'han vist a Sant Antoni de Calonge, a Palamós, a Cadaqués, a Llançà i a Port de la Selva i l'efecte visual és una platja de color blau.

L'investigador de l'Institut de Ciències del Mar i un dels màxims experts en meduses de Catalunya, Josep Maria Gili, diu que es tracta de pòlips d'un tipus de medusa que es diu Velella Velella.

Josep Ma Gili - Investigador de l'ICM

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000158417/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Gili diu que la quantitat que ha arribat a les nostres costes és extraordinària i que el fenomen és més habitual a les Balears que aquí.

Aquestes restes, adverteix, desapareixeran en poc temps perquè seran un "festival" per crancs i peixos però, mentrestant, millor no tocar-les perquè, poc, però encara són urticants.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00