Sociedad

Una falsa bomba amb temporitzador i compte enrera per explotar

Dos veïns de Nou Barris a Barcelona van agafar una capsa amagada a prop del Moll de la Fusta i es van endur un ensurt

El suposat artefacte formava part d'un joc de rol d'una empresa de la ciutat que munta escenes amb pistes al carrer

Una escena del joc de rol on van amagar la falsa bomba / 123ActionBarcelona

Barcelona

Dos homes van parar diumenge una patrulla dels Mossos cap a les 11 de la nit al carrer de la Mina, a Nou Barris, i li van entregar una capsa. Uns minuts abans la seva cara era un poema després de descobrir que dins de la caixa hi havia una mena de bomba a punt d'explotar. L'artefacte tenia un temporitzador, un rellotge digital amb un compte enrera, cables i una nota amb un missatge difícil de desxifrar.

MARINA-LA BOMBA SON CABLES CON UN TEMPORIZADOR

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001342567/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els agents van seguir els protocols habituals per aquests casos i els TEDAX van confirmar que era falsa. Sota de la capsa hi havia la targeta dels propietaris del suposat artefacte: una empresa que es dedica a fer jocs d'escape i de rol i que funciona des de finals de l'any passat a Barcelona sota el nom 123ActionBarcelona.

Diumenge a la tarda, un grup de noies participaven en el SWAT COUNTDOW, un joc on porten gorres de policia i simulen formar part d'aquesta unitat d'èlit nordamericana encarregada d'investigar la mort d'un científic que ha deixat una bona amagada a punt d'explotar. La missió del grup era trobar-la i desactivar-la.

Però la sorpresa pels organitzadors també va ser majúscula diumenge quan en ple joc i quan l'acabaven d'amagar, va desaparèixer. "La vam perdre de vista màxim un minut i ja no hi era. Va ser horrible, molt surrealista, vam haver d'improvisar un final mentre dèiem a la concursants que seguissin buscant la caixa", ha explicat entre somriures la Marina, una de les cofundadores d'aquesta empresa de joc en declaracions a SER Catalunya.

No sabia que els Mossos havien trobat la caixa quan aquesta redacció l'ha trucat aquest divendres al migdia però sí ha respirat més tranquil·la després de saber-ho. Assegura que diumenge va alertar a dues patrulles dels Mossos després de la desaparició; "depèn qui trobés la caixa es va endur segur un bon ensurt", diu novament entre rialles.

Els responsables del joc l'havien amagat "en un punt molt concret" a la zona del Moll de la Fusta, de camí al Maremàgnum. La capsa, de color blau, com les que es fan servir per tenir monedes pel canvi, va acabar a Nou Barris, al carrer de la Mina de la Ciutat. Els dos homes que l'havien agafat, "o més aviat robat",  segons la Marina, la van entregar a una patrulla dels Mossos quan van veure el que hi havia dins.

L'empresa és conscient que el moment actual és delicat per segons quins jocs però asseguren que sempre són presents al lloc quan amaguen el fals artefacte i que si hi ha mossos a la vora els informen que estan fent una activitat d'oci. "Espero que no tinguem problemes", diu la Marina, i afegeix que "sempre posen una targeta de l'empresa a sota la capsa perquè si ho troba algú tingui clar que es tracta d'un joc".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00