Últimas noticias Hemeroteca

Endesa, Orange i Vodafone, al darrera d'una de cada tres reclamacions a Consum

Endesa, Orange, Vodafone, Telefónica i Gas Natural són, per aquest ordre, les 5 empreses que més reclamacions van rebre per part dels gironins el 2017. Diu l'Agència Catalana de Consum que les companyies aèries també generen un alt volum de conflictes però que els resolen millor que abans. El 2017, el nombre de sancions imposades per consum a Girona va baixar un 26%.

La directora de Consum ensenya alguns dels productes retirats. /

El 2017 es van obrir 46 expedients sancionadors a les comarques de Girona, dels quals, 31 van acabar en sanció. L'import mitjà d'aquestes sancions va ser de 7.400 euros.

El que no varia excessivament són les companyies que estan en el punt de mira dels clients, entre d'altres coses, perquè es tracta de grans firmes que en alguns casos tenen una quota de mercat molt alta, com Endesa.

Malgart tot, baixen les sancions imposades, el seu import i també cauen les reclamacions, les denúncies i les mediacions resoltes. En el cas de Telefónica, per exemple, les reclamacions a Girona s'han reduït a la meitat d'un any per l'altre.

Montserrat Ribera, directora de l'Agència Catalana de Consum i Albert Melià, subdirector, expliquen quins són els principals conflictes que es denuncien.

Montserrat Ribera i Albert Melià - consum / Abusos al consumidor

El que sí que ha pujat són els laudes, resolucions que dicta consum un cop ha fracassat el servei d'atenció al client i la mediació. Se'n van dictar 195 però, malgrat tot, és una xifra molt baixa si ho comparem amb els últims anys.

També va créixer un 5% l'activitat inspectora. Bàsicament, es fa control d'aliments, joguines i establiments i també es retira molt de material elèctric. 6 de cada 10 controls que es fan perquè ha arribat una alerta són de productes fabricats a Àsia però això, diu Consum, també és perquè Àsia s'ha convertit en la fàbrica del món.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?