Sociedad

Torrent demana una reunió amb l'Oficina de Drets Humans de l'ONU

Els dos màxims responsables no són aquesta setmana a Ginebra i s'estudia quin funcionari podria rebre al president del Parlament

Torrent demana una reunió amb l'Oficina de Drets Humans de l'ONU

Torrent no va voler confirmar dijous passat a la Cadena SER que demanaria la reunió però sí va apuntar que "seria necessària una reflexió profunda amb elements Internacionals " / Cadena SER

Barcelona

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat una reunió amb representants de l'Oficina de l'alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans, però davant l'absència aquesta setmana dels seus màxims responsables, encara s'està avaluant com i amb qui configurar una eventual trobada.

Fonts d'aquest òrgan han confirmat a Efe la sol·licitud de Torrent, però han aclarit que ni l'alt comissionat, Zeid Ra'ad al-Hussein, ni el seu "número dos", Kate Gilmore, es troben aquesta setmana a Ginebra, per la qual cosa s'està estudiant encara quin funcionari podria rebre'l.

Tampoc està en sessió el Comitè de Drets Humans de l'ONU, d'acord amb altres fonts, de manera que els seus membres no són a Ginebra aquesta setmana.

El president del Parlament de Catalunya ha acusat l'Estat espanyol i el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena d'ignorar la mesura cautelar que dos membres d'aquest comitè van emetre el passat 23 de març en el seu escrit de registre de la denúncia presentada pels lletrats del número dos de la llista de JxCat a les eleccions legislatives catalanes del passat 21 de desembre, Jordi Sànchez.

Aquest òrgan, les decisions del qual no són vinculants i que no ha admès encara a tràmit la denúncia de Sànchez, va sol·licitar a Espanya que adoptés "les mesures necessàries per garantir que el senyor Jordi Sànchez pugui exercir els seus drets polítics".

El jutge Llarena no ha permès fins ara la sortida del candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat de la presó per assistir al debat d'investidura.

L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es troba des de mitjan octubre en presó preventiva acusat de sedició pel seu paper en el procés independentista il·legal promogut per diversos partits i moviments catalans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00