Sociedad
SUCCESSOS

Investiguen unes gravacions de caràcter sexual del bomber acusat de violació estant presumptament de guàrdia

La víctima ho va denunciar en la seva declaració policial i també a les xarxes socials i el cos ha iniciat una inspecció interna

Caserna central dels bombers a Santa Coloma. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

La direcció del cos de bombers ha obert una investigació interna arran la denúncia per violació d'una dona contra un dels seus agents el passat mes de març.

En concret, la investigació se centra en unes suposades gravacions de contingut sexual efectuades pel bomber a la caserna mentre era presumptament de guàrdia, imatges que la noia ha denunciat a través de la policia i les xarxes socials.

El cos de bombers ha confirmat l'obertura de la investigació per esbrinar si certament les imatges s'han realitzat a l'interior de la caserna, cosa que constituiria l'obertura d'un expedient disciplinari.

La investigació per la presumpta violació continua el seu curs. El bomber ja hauria prestat declaració però per ara no hi ha detencions.

Ahir el ministre de l'interior, Xavier Espot, ha fet una crida a la necessitat "de respectar els temps dels procediments".

Espot  assegura que "els protocols tant a la policia com a l'hospital van funcionar" tot i reconèixer que "cal millorar-los", arran de les queixes de la denunciant que han estat recollides per l'Associació de dones d'Andorra al respecte.

Espot va subratllat que es va produir "un petit incident puntual" a la policia en demanar els agents a la denunciant el contingut íntegre del seu telèfon mòbil, cosa a la que s'hi va negar.

El ministre també ha indicat que s'estan avaluant arran de la mateixa denúncia el funcionament dels protocols de l'hospital per si calguessin actualitzacions.

I és que la víctima, a través de l'ADA, ha denunciat que va haver d'explicar el cas fins a deu persones quan va ser atesa a l'hospital de la presumpta agressió sexual.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00