Sociedad

La Guàrdia Civil xifra la malversació de l’1-O en 1,9 milions

Els investigadors sospiten que Junts pel Sí va usar subvencions per pagar l'acte al Teatre Nacional de Catalunya i que el Govern va encarregar a Òmnium la difusió de cartells

Diputats de Junts pel Sí, a l'acte del Teatre Nacional del 4 de juliol / Andreu Dalmau EFE

Madrid

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena vol apuntalar el delicte de malversació contra els polítics independentistes amb un nou informe de la Guàrdia Civil que eleva fins a gairebé 2 milions d'euros els diners que, suposadament, es van gastar en l'1 d'octubre. Aquest cos policial diu tenir provat que el govern de Puigdemont va desviar diners a través de Junts per sí i d'Òmnium cultural.

Llarena ha aixecat el secret de la peça separada, que eleva fins als 1'9 milions d'euros la suposada malversació segons un nou informe de la Guàrdia Civil, en el qual afinen la quantificació fins al cèntim. A banda d'imports ja coneguts en paperetes o observadors internacionals, l'institut armat se centra noves partides. Una, de prop de 62 .000 euros: un suposat encàrrec del Govern a Òmnium Cultural per a l'elaboració i difusió de cartells de propaganda de l'1-O. L'altra apunta directament a JxSí.

Segons l'informe, el seu grup parlamentari podria haver fet servir subvencions del Parlament per pagar el lloguer de la sala del Teatre Nacional de Catalunya per la presentació del referèndum el 4 de juliol. El contracte està firmat per l'aleshores president del grup Jordi Turull i pujava a 17.690 euros.

El partit ultradretà VOX, que actua com a acusació popular, ha dit que estudia demanar que el ministre Montoro hagi de testificar per aclarir perquè afirma que el Govern català no va gastar ni un euro en el referèndum des que Hisenda controla els comptes. Ahir el jutge va reclamar-li informació objectiva sobre aquestes paraules i el ministeri es va reafirmar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00