Sociedad

CaixaBank nega que blanquegi capitals per la màfia xinesa

Respon així l'Audiència Nacional, que investiga l'entitat per suposades irregularitats en 10 sucursals que haurien ajudat a bandes instal·lades a Espanya a legalitzar diners procedent d'activitats il·legals

CAIXABANK - Archivo EUROPA PRESS

Barcelona

L'Audiència Nacional atribueix a 10 sucursals de Caixabank properes a un polígon de Fuenlabrada que haurien ajudat a trames xineses. Segons el jutge Ismael Moreno, aquestes sucursals haurien afavorit, auxiliat i ocultat fons de clients de nacionalitat xinesa, investigats en les operacions Emperador i Snake.

El magistrat considera que a les oficines investigades, directius i treballadors van actuar presumptament com a canals de blanqueig d'aquestes organitzacions tot i que podien sospitar que els seus clients estaven immersos en activitats il·lícites de frau del que procedien les grans imposicions en efectiu que efectuaven.

Caixabank, que està investigada com a persona jurídica, ha emès un breu comunicat on nega qualsevol tipus de col·laboració o participació en aquest delicte i afirma que té una forta i compromesa cultura de compliment normatiu, inclosa la prevenció en blanqueig de capitals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00