Viernes, 30 de Octubre de 2020

Otras localidades

S'accelera la creació de noves cooperatives a Barcelona

L'any passat es van constituir més de 60 empreses d'aquest tipus a la capital catalana, el doble que en 2015

La cooperativa de consum 'La Moral' a Badalona

La cooperativa de consum 'La Moral' a Badalona / Google Street View

La creació de cooperatives a Barcelona s'ha accelerat en els darrers dos anys. En 2017 es van posar en marxa 61 empreses d'aquest tipus i això representa el doble de les que es van constituir en 2015.

El canvi legislatiu, que ara permet fer una cooperativa només amb 2 socis, explica en part aquest creixement. Però des de l'Ajuntament, el comissionat d'Economia Social i Solidària, Álvaro Porro, explica que més enllà d'aquesta modificació legal hi ha un component de canvi social. Diu Porro que "té a veure amb elements generacionals i socioculturals perquè cada vegada hi ha més gent que intenta buscar altres maneres de fer economia, més coherents amb els seus valors". I afegeix que el suport municipal també hi ha tingut a veure.

L'Ajuntament ha posat en marxa diferents serveis de formació i acompanyament a la creació de cooperatives a Barcelona Activa. I ha dedicat 3,8 milions d'euros en 2017 al finançament de projectes de proximitat i economia social. Un altra iniciativa és el matxfunding: setanta projectes han buscat diners a través del mecenatge col·lectiu i si assoleixen l'objectiu, l'Ajuntament els donarà la mateixa quantitat de diners que hagin aconseguit.

Porro ha explicat també que a la tardor, Barcelona Activa posarà en marxa un servei específic adreçat a projectes d'economia social i solidària i en general per iniciatives d'innovació econòmica.

El govern municipal encara està estudiant les dades de les noves cooperatives creades l'any passat. Però el un primer anàlisi apunta a que són empreses que es dediquen a serveis personals i també a l'economia verda.

A Barcelona hi ha prop d'un miler de cooperatives. La majoria es localitzen a l'Eixample i Sant Martí.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?