Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

El Diplocat va pagar l’avió i l’hotel a 47 observadors internacionals l'1-O

La Guàrdia Civil troba factures per import de 40.000 euros malgrat "l'opacitat de la Generalitat perquè es coneguin les despeses"

Mossos d'Esquadra acordonen la seu del Diplicat durant un registre de la Guàrdia Civil (arxiu) /

El Diplocat, el departament depenent de la cartera d'exteriors de la Generalitat que dirigia Raül Romeva, es va gastar més de 40.000 euros en bitllets d'avió i hotels a Barcelona perquè, almenys, 47 observadors internacionals supervisessin el referèndum de l'1-O prohibit pell Tribunal Constitucional. Aquesta quantitat es va pagar amb targetes de crèdit vinculades a Albert Royo, exsecretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya.

L'informe de la Guàrdia Civil entregat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena assenyala que les despeses dels observadors internacionals es van pagar amb targetes de crèdit vinculades a Albert Royo, ex secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya / CADENA SER

Així figura en un informe que la Guàrdia Civil ha entregat al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. El document, avançat per Europa Press i al qual ha tingut accés la Cadena SER, insisteix que la xifra d'observadors és "provisional" a l'espera de completar la investigació. Entre aquests observadors figuren membres del Sinn Féin o d'EH Bildu.

La Guàrdia Civil critica la falta de col·laboració del Diplocat amb la investigació i conclou que el contracte, segons el qual, observadors internacionals supervisessin el referèndum de l'1-O "es va definir com una estratègia d'acció exterior multidimensional en l'entorn de la UE". El que segons el parer de la UCO "demostra una vegada més l'opacitat de la Generalitat perquè es coneguin les despeses efectuades en el referèndum de l'1-O no dubtant a desvirtuar els fets que demostren que es van emprar fons públics".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?